-  Sprekker ikke

Den eneste som kan sprekke i Start, er trener Tom Nordlie. Laget hans - i går erklært gullkandidater av samtlige norske fotball eksperter - gjør det i hvert fall ikke.

ULLEVAAL (Dagbladet): - Nei, jeg tror ikke vi gjør det, sier Start-treneren til Dagbladet.

- Jeg vet nemlig at vi kommer til å bli bedre.

Tom Nordlie prøvde å holde maska i går kveld. Og klarte det. Sjøl med tre poengs forsprang i Tippeligaen etter å ha møtt samtlige av de tre offisielle gullkandidatene RBK, VIF og Brann - lar han seg ikke rive med. Men promillemulighetene han snakket om etter fire serierunder, er nå justert til mange prosents gullsjanser i dag.

Fordi Start framstår som et meget godt og solid fotballag.

- Hva betyr det å sprekke? spør Start-treneren.

- Havner vi på femte- eller sjetteplass hvis vi gjør det? Nei, jeg tror bøygen for oss kan bli den manglende bredden i stallen, skader og gule kort.

- Slipper vi unna det, kan dette bli veldig bra.

Fordi: - Jeg syns vi er gode, sier Tom Nordlie.

INGEN STOPPER TOM: Start-trener Tom Nordlie var i storslag på Ullevaal i går kveld. Foto: Scanpix.
INGEN STOPPER TOM: Start-trener Tom Nordlie var i storslag på Ullevaal i går kveld. Foto: Scanpix. Vis mer

- Vi har avgjort noe i toppen å gjøre. For sjøl om Vålerenga kjørte oss i denne kampen, så det alltid farlig ut nå vi angrep. Og det er styrken vår - vi er veldig gode på kontringer.

- Og på dødballer?

- Der er vi livsfarlige.

Før i verden ville vi sagt at sommeren ville vært en farlig faktor som kunne tatt livet av et Start-lag i front. Men ikke nå. Fotballen er blitt altfor alvorlig til at den skal kunne soles bort sjøl i Kristiansand.

- Det disse gutta gjør imponerer meg, sier Tom Nordlie. - Det er slutt på den tida da spillerne kom tøffende i snekkene sine en halvtime før kamp. Men når det er sagt - vi leder bare etter ni serierunder.

- Vi har fortsatt ikke vunnet en dritt i norsk fotball.