Sprengte bombe ved huset til Huseklepp-sjef

Erik-debut i kveld.

STOR LANDSLAGSHØST: Erik Huseklepp imponerte med flagget på brystet i høst. I kveld får han trolig Bari-debuten, mot Inter. Foto: BJØRN LANGSEM
STOR LANDSLAGSHØST: Erik Huseklepp imponerte med flagget på brystet i høst. I kveld får han trolig Bari-debuten, mot Inter. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Bari - Inter 20.45: Kjøp tilgang til kveldens kamp i Dagbladets fotballstudio

(Dagbladet): At Erik Huseklepp har kommet til en klubb i krise, er det ingen tvil om.

Bari ligger sist i Serie A og går en tung vårsesong i møte. Klubbpresident Vincenzo Matarrese håper at Huseklepp kan bidra til å løfte dem opp fra sumpa, og Matarrese kjenner utvilsomt presset på kroppen.

Da han i går presenterte Huseklepp for omgivelsene på Stadio San Nicola, fortalte presidenten også at han er utsatt for trusler.

Familien er skremt - I natt sprengte noen en bombe på utsiden av huset mitt og ropte vulgære fornærmelser. Det er uakseptabelt og familien min gråter fordi de er redde. I morges hadde jeg lyst til å gi meg, men jeg er her fortsatt fordi jeg elsker Bari, sier Matarrese ifølge klubbens hjemmeside.

Bari rykket opp til Serie A igjen våren 2009 og forrige sesong endte de på en 10. plass. Da var Mataresse og resten av klubbledelsen populære folk i byen.

- Kanskje folk har glemt hva vi har gjort de to siste åra, sier presidenten.

Veien oppover på tabellen er tung, og første hinder er av den høye sorten: Inter i kveld.

Med i troppen - Huseklepp er med i troppen, men jeg vet foreløpig ikke hvor mye han vil spille, siden han bare har trent med oss i to dager. Vi får se, men jeg tror at han - sammen med de andre som er kommet - kan bidra med friskhet og entusiasme, sier trener Giampiero Ventura til lokalavisa La Gazzetta Del Mezzogiorno.

Huseklepp har i lang tid drømt om å spille i utlandet. Han har ble koblet til klubber Europa rundt i nesten halvannet år - før han denne uka ble klar for søritalienerne.

- Jeg er veldig glad for å ha kommet til denne klubben, for jeg har alltid drømt om å spille i Serie A. Jeg håper jeg kan hjelpe laget ut av den vanskelige tida, sier Huseklepp til klubbens hjemmeside.

Tidligere Italia-proff og Brann-trener Steinar Nilsen sa til Dagbladet på mandag at Huseklepp er tøff som går til bunnlaget i Serie A.

- Jeg kjenner miljøet i Sør-Italia og det kommer til å bli et voldsomt press på dem. Akkurat nå handler det bare om å overleve. De har et godt stykke opp til en sikker plass. Jeg synes likevel det er en flott utfordring Erik tar på seg. Han har nok vært litt utålmodig, etter alle ryktene de siste 14-15 månedene. Det viktigste nå er at han kommer til en klubb og en trener som vil utnytte de egenskapene han har, sa Nilsen.

TØFF JOBB: Bari-trener Giampiero Ventura har en stor utfordring foran seg. Bari er sist i Serie A.Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS
TØFF JOBB: Bari-trener Giampiero Ventura har en stor utfordring foran seg. Bari er sist i Serie A.Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS Vis mer