Sprengte golfhull i lufta

Amok med sprengstoff på Oslo Golfklubb.

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo jakter på en eller flere personer som har gått amok med sprengstoff på Bogstad i Oslo natt til søndag.

- Ved 03.30-tida gikk det av to ladninger med ti til femten minutters mellomrom. Det er helt uforståelig, dette er bare gjort for å ødelegge, sier sports- og markedssjef Tim Johansen ved Oslo Golfklubb til Dagbladet.no.

Den ene ladningen gikk av ved hull tre, mens den andre var plassert ved vanningsanlegget ved hull fire. I tillegg ser det ut til at gjerningspersonene har prøvd å sprenge en ladning på terrassen til klubbhuset.

- Jeg hadde trodd dette var guttestreker hvis de bare hadde vært på greenen. Men ikke når de sprenger vanningsanlegget vårt og prøver å sprenge klubbhuset.

Ifølge Golferen.no er krateret etter eksplosjonen 60 centimeter dypt, og har en diameter på 80 centimeter. Skadene kommer til å beløpet seg på rundt 10 000 kroner.

Johansen sier at det har meldt seg vitner, som er bedt om å kontakte politiet. Saken etterforskes ved Majorstua politistasjon.

I fjor var golfklubben rammet av både innbrudd og tagging. Men før helgas ødeleggelser, hadde det vært et rolig golfår.

SPRENGT: Ukjente gjerningsmann utløste to sprengladninger natt til søndag.