Sprett sjampanjen John Arne - du er i lønnsadelen!

John Arne Riise (21) har skutt seg rett inn i lønnstoppen. I går signerte 21-åringen en gullkantet femårskontrakt med Liverpool, verdt nærmere 100 millioner kroner.

Etter en kanon debutsesong på Anfield har sunnmøringen fått lønn for strevet.

Ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med, er unggutten fra Ålesund blitt blant de best betalte spillerne i Liverpool.

Hans nye kontrakt skal være verd drøyt 30000 pund i uka. Dette tilsvarer nærmere 350000 kroner! Dette gir en årslønn på rundt 20 millioner kroner.

Dermed vil John Arne Riise håve inn rundt 100 millioner kroner, hvor han fullfører femårskontrakten.

Gikk fort

Av norske fotballproffer er det bare Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen som kan måle seg med sunnmøringen hva lønninger angår.

Riises agent, Einar Baardsen har hatt en dialog med Liverpool en periode, hvor de har snakket om kontraktsforlengelse.

Da tilbudet lå på bordet i går formiddag, slo Riise til og signerte på dagen.

Det gikk faktisk så fort unna at mamma Berit Riise ikke hadde fått det med seg. Seinere på ettermiddag kunne mamma Riise imidlertid bekrefte at sønnen hadde forlenget kontrakten.

- Med den nye kontrakten viser Liverpool at de ønsker å beholde John Arne. De er svært godt fornøyd etter den gode fjorårssesongen, sier Berit Riise til NTB.

Spilte alle

21-åringen fra Ålesund hadde gode kort på hånda når han satte seg ved forhandlingsbordet. Etter overgangen fra Monaco i fjor sommer ble rødluggen umiddelbart en suksess og en publikumshelt på Anfield. Som den eneste Liverpool-spilleren var han på banen i samtlige ligakamper. Totalt noterte han seg for 49 kamper, og banket inn sju mål.

Det var mer enn nok til å overbevise manager Gérard Houllier om at unggutten fortjente mer pund i lønningsposen. I tillegg forlenget han dem gamle kontrakten med ett år.

Nå har Riise bundet seg til Merseyside-klubben ut 2007-sesongen.

Eneste alternativ

Etter den sterke debutsesongen ble det spekulert i om Riise var på vei bort fra Liverpool og England.

Storklubben Real Madrid var nevnt som den mest aktuelle klubben.

- Noe annet enn Liverpool har aldri vært aktuelt for John Arne. Han trives svært godt i Liverpool og ønsker å bli i klubben lenge. Han har ikke brydd seg om ryktene. Det er ingen grunn til å flytte på seg, sier Berit Riise.

TID FOR FEIRING! Liverpool-spillerne sprettet sjampanjen da 2- 1-seieren i fjorårets Charity Shield-møte med erkerivalen Manchester United var et faktum. Kampen var John Arne Riises offisielle debut i Liverpool-trøya. Nå har unggutten fra Sunnmøre fått nok en grunn til å skåle med sprudlende dråper. I går signerte han en gullkantet kontrakt med Anfield-klubben.