Sprikende nytt om Rooney-fot

United lurte fotografene.

(Dagbladet.no): I går hang halve Presse-England rundt BUPA-klinikken utenfor Manchester. Wayne Rooneys ødelagte metatarsal-bein skulle undersøkes.

Manchester United holder kortene tett til brystet, og lurte fotografene ved å smugle England-spissen både inn og ut bakveien i går formiddag.

Likevel hevder flere britiske aviser de sitter på resultatene fra undersøkelsen. I går kveld hadde ikke England-sjef Sven-Göran Eriksson hørt et pip fra United eller spissen.

- Det er viktig å vente til legene har sett på resultatene i dag tidlig, sier Svennis.

Manchester United ventes å offentliggjøre Rooney-prognosene i ettermiddag, men ifølge The Times må Fotball-England fortsette å holde pusten med tanke på VM-sjansene.

Røntgenundersøkelsen ga nemlig ikke noe entydig svar, og United og fotballforbundet kommer trolig til å bruke helga på å diskutere om det er noen vits i å ta med 20-åringen til Tyskland.

Og tirsdag skal den tettbygde teknikeren inn til en ny test.

The Independent mener Rooney bare får dra til VM dersom en United-medisiner blir med på turen, og får vetorett mot spill. Det blir så fall assistentlege Tony Gill, siden United sparket klubblege Mike Stone tidligere i uka.

Sprikende nytt om Rooney-fot

Englands største avis, The Sun, bringer mer positivt nytt for de gale fra balløya. Undersøkelsen var oppmuntrende for Rooney, og han ga selv klar beskjed til United-manager Alex Ferguson.

- Jeg er frisk og klar for å dra til VM.

Samtidig spekulerer avisa i at United vil saksøke fotballforbundet dersom Rooney kommer hjem fra Tyskland skadd igjen.

Svennis fikk mer positivt spissnytt i går kveld, selv om England tapte 1-2 for Hviterussland i Reading. Kaptein Michael Owen er tilbake etter sitt fotbrudd og spilte 62 minutter av B-landskampen.

- Han virker i form, og kjente ingenting etter matchen, sier Svennis.

Samtidig fikk nasjonen kikke på Theo Walcott, angriperen som har til gode å spille for førstelaget til Arsenal. 17-åringen fikk stor applaus da han kom inn som reserve i går.

- Min eneste bekymring er at han blir nervøs og ikke klarer å takle situasjonen. Men jeg synes han viste at han kan håndtere dette, sier Eriksson.

VISTE SEG PÅ FEST: Wayne Rooney tror selv han er frisk, seinere i dag kommer resultatene av fotundersøkelsen.
SPEIDET TIL INGEN NYTT: Ved hjelp av flere biler og innganger klarte Manchester United å smugle Wayne Rooney ut og inn av klinikken i går.
FORNØYD MED WALCOTT: Svennis gledet seg over 17-åringens innhoppp.