Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Springskallen

MARSEILLE (Dagbladet): Ariel Ortega gråt en skvett og ville ikke snakke om det. Han gikk bare tvers gjennom journalistflokken og rett i bussen. Og jeg skjønner ham godt, for gutten ble ranet av dommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hadde fotballen vært rettferdig ville Argentina fått straffe tre minutter før slutt.

Godt gående inn i det nederlandske straffefeltet hadde Ortega for stor fart for den kommende Manchester United-stopperen Jaap Stam. Det hadde han hatt hele ettermiddagen. I første omgang måtte Stam tåle et gult kort etter et overfall på Ortega.

Tre minutter før slutt hadde han i all sin klønethet fortjent å bli den store synderen.

Hylekor

Men Arturo Brizio Carter fra Mexico ville ikke være med på Argentinas bønn om straffe. Han kjøpte isteden Jaap Stams variant som gikk på at Ortega hadde filmet. Og da keeper Edwin van der Sar kastet seg med i hylekoret sprakk det for lille Ariel.

Dermed gjorde han noe dumt - han skallet.
Og ble utvist.

- Jeg har ikke sett reprisen på TV og vil ikke uttale meg om det, sier Argentina-trener Daniel Passarella. - Men ja, det er klart episoden fikk betydning for utfallet av kampen.

Stolt trener

Hadde Drillos gått på et straffetjueri av den typen Argentina ble utsatt for i går tror jeg det ville vært en smal sak å bli hooligan for en dag. Da tror jeg faktisk vi nordmenn ville gått fra konseptene. Men her og nå holder det å felle en liten tåre for Ariel Ortega og Argentina.

De fortjener det.

- Vi hadde som mål å reise hjem som et av verdens fire beste lag, sier Passarella. - Etter dette tapet så gjør vi ikke det. Men jeg er stolt over det spillerne har gjort her i Frankrike.

- Vi har spilt godt og vunnet over noen betydelige fotballnasjoner.

<B>SKALLER:</B> Ariel Ortega har nettopp skallet til Nederlands kepper Edwin van der Sar, i skuffelse over å ikke ha fått straffespark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!