Sprint-ess klar for Bislett

USAs sprintdronning Marion Jones satser på fem gull i Sydney-OL om to år. Torsdag 9. juli løper hun 100 meter på Bislett. - En ny Wilma Rudolph eller Flo-Jo, sier primus motor Svein Arne Hansen om den nye sprintstjerna.

Lørdag løp Marion Jones 100 meter på 10,86 på Olympiastadion i Helsingfors. På Bislett er hun ett av 10 ess som får penger for å stille opp.

- Vi har fem kvinneøvelser, og 12 øvelser totalt. Jentene får de samme premiepengene som gutta: Fra 15000 dollar (114000 kr) for seier til tusen dollar (7600 kr) for åttendeplass. I hver av øvelsene er det mer enn 300000 kroner i premiepenger, sier Svein Arne Hansen.

Blant godsakene han har handlet inn til årets Bislett Games, er Marion Jones en av tre på topp. De to andre er langdistanseløperen Haile Gebrselassie og stavhopperen Sergej Bubka.
- I kvinneåret for internasjonal friidrett, kan vi by på en rekke topputøvere i alle øvelser. På kvinnesiden stiller blant andre australske Cathy Freeman på 400 meter, og svenske Ludmilla Enqvist på 100 meter hekk. Trine Hattestad er vår store stjerne. Til Bislett-stevnet 9. juli er det også godt håp om at Hanne Haugland skal være i form igjen, sier Svein Arne Hansen.

KLAR FOR BISLETT: Sprintstjerna Marion Jones er en av mange toppstjerne som kommer til Bislett Games.