Sprint-Ezinne enkelt videre til semifinalen på 100 meter

- Det kribla i magen.

- GRATTIS: Ezinne Okparaebo (t.v.) kvalifiserte seg videre etter 100 meter forsøk under VM i Moskva i formiidag. Verena Sailer (t.h.) fra Tyskland vant den norske jentas heat. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
- GRATTIS: Ezinne Okparaebo (t.v.) kvalifiserte seg videre etter 100 meter forsøk under VM i Moskva i formiidag. Verena Sailer (t.h.) fra Tyskland vant den norske jentas heat. Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Ezinne Okparaebo sa tidligere denne uka at hun trodde på både norsk rekord og finaledeltakelse i årets VM.

Så langt ser det bra ut med Oslo-jentas øyne.

I den første runden av kvinnenes 100 meter i formiddag løp Ezinne inn til tida 11.23. Det ga henne tredjeplass i heatet, noe som sender henne rett til morgendagens semifinale.

- Jeg hadde en bra start. Jeg så at jeg var med, og så bare løp jeg det jeg hadde inn. Det var teknisk bra og avslappa, sier Ezinne til den norske presseflokken.

- Jeg sitter igjen med en god følelse, det kjennes bra. Nå skal jeg ikke tenke mer over dette løpet, legger hun til.

Sterkt heat
Tyske Verena Sailer var raskest i Ezinnes heat, med 11.11, mens amerikanske Octavious Freeman var nest best, med 11.16.

Ezinne ble på forhånd trukket i et sterkt heat, og hadde bare fjerde beste personlige rekord av de åtte jentene som føk ut av startblokka. Det betydde lite da hun leverte årsbeste i motvinden i Moskva.

FORNØYD: Ezinne Okparaebo var åpenbart lettet etter å ha satt årsbeste og kvalifisert seg til VM-semifinale på 100 meter i formiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
FORNØYD: Ezinne Okparaebo var åpenbart lettet etter å ha satt årsbeste og kvalifisert seg til VM-semifinale på 100 meter i formiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

- 11.23 i 0,2 sekunders motvind er bra. Jeg er på vei dit jeg skal være. I morgen håper jeg å være der. Jeg føler jeg har mer inne, sier hun.

- Hva må du rette på?

- Jeg tror egentlig ikke jeg skal rette på noe. Jeg skal egentlig ikke analysere dete løpet så nøye. Det blir enda mer trøkk i morgen.

- Er den vonde tåa glemt?

- Ja, det er glemt nå.

- Kribla i magen
Ezinne var - nærmest som vanlig - best når det gjelder. Ezinne har slitt med en stortå hele sesongen, men leverte da hun måtte i dag.

- I dag kjente jeg at det kribla i magen da jeg var på «call room». Det var deilig, jeg liker når jeg får den følelsen. Det er første gang i år jeg har kjent det. Det er viktig for meg å kjenne på usikkerheten og spenningen, sier hun.

25-åringen sier at hun aldri har hatt mistanke til konkurrenten Kelly-Ann Baptiste, som måtte reise hjem fra Moskva i går på grunn av en positiv dopingprøve.

- Nei, jeg har aldri tenkt på det. Jeg bruker ikke energi til å tenke på hva konkurrentene mine driver med, sier hun.

• I forsøket var det amerikanske English Gardner som var raskest av samtlige med 10,94 sekunder.