Sprint-Ezinne reddet karrieren ved å klippe hull i piggskoen

Ble tvunget til å ta grep.

PROVISORISK LØSNING: Mens hun venter på spesialtilpassede sko fra USA, har Ezinne Okparaebo (25) klippet hull i treningsskoene sine for å redde en kranglete stortå. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
PROVISORISK LØSNING: Mens hun venter på spesialtilpassede sko fra USA, har Ezinne Okparaebo (25) klippet hull i treningsskoene sine for å redde en kranglete stortå. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ezinne Okparaebo (25) løp lørdag sin første konkurranse for året - og slo til med solide 7,18 på 60 meter under innendørsstevnet i Karlsruhe.

Da Dagbladet traff Okparaebo i Olympiatoppens lokaler på Sognsvann i Oslo før helga, fortalte 25-åringen at hun har fått trent godt siden hun vant kongepokalen i Tønsberg i august.

- Jeg ligger veldig bra an. Jeg ser på innendørssesongen som en test, og legger ikke så stor vekt på den. Jeg skal bruke de stevnene som kommer nå for å få fart og kose meg, sier Okparaebo til Dagbladet.

Daglig behandling Til tross for NM-suksessen, hadde jenta fra Groruddalen en tung sesong i fjor. Hun kom riktignok til semifinale i VM, men var ikke i nærheten av å utfordre sin egen 100-meterrekord på 11,10.Hovedgrunnen var ei vond stortå, som allerede tidlig på sesongen begynte å gjøre vondt. Men selv om hun trente alternativt og brukte en skumgummibit i piggskoen, hemmet tåa henne i så stor grad at hun tidvis slet med å gå.

Grunnen er fortettet vev i ett av to senebein i stortåa.

- På grunn av en tidligere skade er det brusk som gnisser og det gjør at blir det betent, forklarer Okparaebo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer