Sprint-Ezinne slettet 30 år gammel rekord

Hekkeløper Vukicevic langt unna OL-kravet.

NY NORSK REKORD: Ezinne Okparaebo løp inn til 11,16 i Florø. Det er nok til å sende sprinteren til OL.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
NY NORSK REKORD: Ezinne Okparaebo løp inn til 11,16 i Florø. Det er nok til å sende sprinteren til OL. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ezinne Okparaebo deltok i dag i Hyunday Grand Prix Florø. Her løp norges beste sprinter inn til ny bestenotering på 100 meter med tiden 11,16. 24-åringen ble først klokket inn på 11,11 - men tiden ble justert til 11,16.

- Kjempebra! I love Florø! Woooohoooo, skrek den lykkelige vinneren etter løpet.

Tiden er i tillegg ny norsk rekord for kvinner på distansen. Ezinne Okparebo hadde den tidligere rekorden på 11,21 som hun satte i et forsøksheat under VM i friidrett i Sør Korea 2011.

Klarte OL-kravet Det var kun fire deltakere til start i løpet, og kun Ezinne klarte OL-kravet på 11,29. Løpet ble startet med 2,0 m/s og er akkurat IAAFS lovlige grense. I friidrett må det ikke være mer enn to sekundmeter medvind skal resultatet bli godkjent.

Arrangørene i Florø «snudde» banen slik at utøverne fikk medvind, og ikke motvind under løpet.

LETTET: Med OL-kravet i boks så tidlig kan sprinteren ta det mer med ro fram mot OL.
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
LETTET: Med OL-kravet i boks så tidlig kan sprinteren ta det mer med ro fram mot OL. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

- Det var veldig bra og en riktig avgjørelse, sa Ezinne Okparaebo etter løpet.

Senere på kvelden satte Ezinne Okparaebo en ny norsk rekord, denne gangen på 200 meter. Med tiden 23,30 slettet hun den snaut tredve år gamle rekorden til Mona Evjen fra 22. august 1982. Den tidligere rekorden var på 23,31.

Vukicevic skuffet Christian Vukicevic skuffet da hun løp i mål på tiden 13,39 i 1,5 sekundmeter medvind under 100 meter hekk senere på dagen. Det er langt unna OL-kravet på 12,96. Hekkeløperen har fått en lei start på sesongoppkjøringen etter at hun krasjet i første hekk under sesongåpningen.

PS: Eivind Henriksen satte også ny norsk rekord i slegge da nordmannen kastet 75,57 meter i Florø. Han slo sin gamle rekord med én centimeter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer