Sprint-gull til Bjørndalen

Khanty-Mansijsk: Ole Einar Bjørndalen tok gull på sprinten i skiskytter-VM lørdag. Ricco Gross, Tyskland tok sølv, mens Zdenek Vitek, Tsjekkia fikk bronsen.

Ole Einar Bjørndalen skjøt feilfritt og gikk glimrende i sporet. Da er det ingen som slår ham. Tyskeren Ricco Gross skjøt en bom og var 50,7 sekunder bak nordmannen i mål. Tsjekkeren Zdenek Vitek hadde også en strafferunde og endte 52,9 sekunder bak.

- Et perfekt løp etter hva som er skjedd i det siste med sykdom i VM-oppkjøringen. Det har også gått litt opp og ned for meg under trening de siste dagen, sa Ole Einar Bjørndalen umiddelbart etter gull-løpet på et tidlig startnummer. Han trodde han brukte for lang tid på stående skyting og at det ikke ville holde.

Det så ut som et optimalt løp i TV-ruten, men Bjørndalen er perfeksjonist og var ikke helt enig. - Det var ikke et helt optimalt løp. Det er enda mer å gå på i siste skyting, sa Bjørndalen.

Halvard Hanevold måtte tåle to strafferunder etter liggende skyting, men god fart i sporet førte han opp til 4. plass - 1.07 bak Bjørndalen. Frode Andresen skjøt feilfritt i liggende, men måtte tåle tre runder etter stående skyting. Det holdt til 6. plass, 1.20 bak. Han hadde også et fall underveis.

Egil Gjelland fikk en bom på stående og gikk inn til 14. plass 1.49,3 bak sin landsmann.

Stian Eckhoff skjøt to bom på liggende og fikk en strafferunde etter stående skyting. Det ble en noe skuffende 35. plass på VM-debutanten.

De 60 beste sprinten får også gå søndagens jaktstart over 12,5 kilometer.

(NTB)

Verdensmester:</B> Her under trening torsdag.