BLIR I NORGE: Flere har gitt uttrykk for at svenskene burde hente tilbake Arild Monsen som trener. Slik blir det ikke. Monsen fortsetter som trener for Eirik Brandsdal og de øvrige norske sprinterne. Foto: Tormod Brenna
BLIR I NORGE: Flere har gitt uttrykk for at svenskene burde hente tilbake Arild Monsen som trener. Slik blir det ikke. Monsen fortsetter som trener for Eirik Brandsdal og de øvrige norske sprinterne. Foto: Tormod BrennaVis mer

Sprint-Monsen fortsetter

Svenskene må lete andre steder.

(Dagbladet): Svensk langrenn opplevde en krisesesong denne vinteren. Det har vært spekulert i om svenskene ville hente norske trenere for å få langrennssporten opp og gå igjen foran neste sesong.

Blant annet har Arild Monsens (54) navn vært hyppig nevnt. Monsen har tidligere vært svensk landslagstrener, og gjorde sakene sine så bra at han  ble hentet tilbake som sprinttrener i Norge fra 2013.

Men svenskene må se langt etter Monsen-hjelp denne gang. Romsdalingen har nemlig bestemt seg for å fortsette i jobben som sjef dfor de norske sprinterne.

Det får Dagbladet bekreftet fra flere hold i langrennsdelen av Norges Skiforbund.

- Jeg har spurt Arild om denne påståtte interessen fra Sverige, og det viste seg å være uaktuelt, sier Løfshus, som vil presentere Monsen som trener for sprinterne når han formelt legger fram neste vinters landslag på en seanse i Oslo 25. april.

Trolig vil Løfshus på det arrangementet også få selskap av dametrenerne Egil Kristiansen og Roar Hjelmeset. Begge har vært i tenkeboksen vedrørende nye kontrakter etter vinterens jubelsesong, men etter det Dagbladet forstår går det mot at begge fortsetter.

- Vi prater i alle fall veldig godt sammen, sier Løfshus, som også bekrefter at det vil bli færre løpere på landslagene neste sesong.

- Det er naturlig i og med at kvotene våre i verdenscupen vil bli redusert noe, sier han til Dagbladet.

• Dagbladet har ikke oppnådd kontakt med Arild Monsen i dag.