TIL BISLETT GAMES: Ezinne Okparaebo får tøff konkurranse fra jamaicanske Veronica Campbell-Brown i 100-meteren under Bislett Games 11. juni. Foto: EPA/ROLEX DELA PENA
TIL BISLETT GAMES: Ezinne Okparaebo får tøff konkurranse fra jamaicanske Veronica Campbell-Brown i 100-meteren under Bislett Games 11. juni. Foto: EPA/ROLEX DELA PENAVis mer

Sprintdronning Campbell-Brown til Bislett

Okparaebo får tøff konkurranse.

Ezinne Okparaebo får tøff konkurranse fra jamaicanske Veronica Campbell-Brown i 100-meteren under Bislett Games 11. juni.

Campbell-Brown er en av de mest vinnende kvinnelige sprinterne noensinne. Hun var vunnet VM-gull på både 100 og 200 meter, og hun har også to OL-gull å skilte med på 200-meteren. Bislett-publikummet får altså se ei skikkelig sprintdronning i jubileumsstevnet midt i juni.

Den tidligere OL- og VM-vinneren kommer for å løpe på Bislett for aller første gang, men hun kommer til å få sterk og tøff konkurranse. Først og fremst fra Elfenbenskystens Murielle Ahouré. Hun har base i Oslo og stiller selvsagt.

Hennes største meritter er sølvmedaljene fra både 100 og 200 meter under VM i Moskva i 2013. Allerede har hun vist at formen er i anmarsj i år, for i Diamond League-åpningen i Doha tok hun en veldig sterk annenplass på 200-meteren bak den amerikanske verdensstjernen Allyson Felix.

Hun har vunnet 200 meter på Bislett tidligere, men i år er hun nok ekstra interessert i å sikre en seier også på 100 meter, der hun har en personlig rekord på 10,91 sekunder.

Spørsmål, som er mest interessant for det norske publikummet, er om disse to verdensstjernene kan dra Okparaebo med til en topptid og kanskje norsk rekord.

Den norske rekorden er på 11,10, og den kan være i fare i et godt felt og under gode forhold på Bislett.

Av kvinnene som stiller i 100-meteren 11. juni, er det Carmelita Jeter som har den beste tiden. Hun har personlig rekord på 10,64 sekunder. Hun jakter på å ta tilbake posisjonen som verdens beste og raskeste kvinne, og det ligger til rette for henne i år etter en god og skadefri sesongoppkjøring.

Jamaica Kerron Steward, som også har VM- og OL-medalje på sprinten, samt Trinidad og Tobagos Michelle-Lee Ayhe stiller også på Bislett 11. juni.

(NTB)