Sprintdronning på lånte ski

Marit Bjørgen avgjorde sammenlagtseieren i sprintcupen og tok et stort jafs av forspranget til italienske Gabriella Paruzzi i kampen om verdenscupseier totalt i Drammen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DRAMMEN (Dagbladet): Rognes-jenta ofrer likevel ikke verdenscupen en eneste tanke.

Foran 40 000 tilskuere og med lånte ski suste Marit Bjørgen inn til sin femte strake sprintseier i går. Dermed avgjorde hun sammenlagtseieren i sprintcupen - to renn før sesongslutt. Rognes-løperen tok også viktige poeng i kampen om verdenscupen totalt. Bjørgen ligger nå bare 41 poeng bak verdenscupleder Gabriella Paruzzi, som ble slått ut i semifinalen.

- Jeg ligger godt an i sprintcupen nå, men sammenlagtseier i verdenscupen tenker jeg ingenting på, sier en beskjeden Marit Bjørgen til Dagbladet.

Hun var derimot ikke beskjeden da hun inntok ordførerstolen i bystyresalen i Drammen rådhus etter seieren.

- Her var det fint å sitte, gliste sprintdronninga.

Takker Vibeke

Etter en skuffende 12. plass på prologen, noe hun forklarer med feil skivalg, lånte hun skiene til Vibeke Skofterud. Det viste seg å være et sjakktrekk.

- Jeg hadde litt for dårlige ski selv. I kvartfinalen fikk jeg låne Vibekes nest beste par. Etter at hun var slått ut, fikk jeg låne hennes beste par. Jeg takker Vibeke for lånet, sier Bjørgen, og innrømmer at oppstyret etter seieren i Trondheim tirsdag har satt sine spor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.