Sprintdronning på lånte ski

Marit Bjørgen avgjorde sammenlagtseieren i sprintcupen og tok et stort jafs av forspranget til italienske Gabriella Paruzzi i kampen om verdenscupseier totalt i Drammen i går.

DRAMMEN (Dagbladet): Rognes-jenta ofrer likevel ikke verdenscupen en eneste tanke.

Foran 40 000 tilskuere og med lånte ski suste Marit Bjørgen inn til sin femte strake sprintseier i går. Dermed avgjorde hun sammenlagtseieren i sprintcupen - to renn før sesongslutt. Rognes-løperen tok også viktige poeng i kampen om verdenscupen totalt. Bjørgen ligger nå bare 41 poeng bak verdenscupleder Gabriella Paruzzi, som ble slått ut i semifinalen.

- Jeg ligger godt an i sprintcupen nå, men sammenlagtseier i verdenscupen tenker jeg ingenting på, sier en beskjeden Marit Bjørgen til Dagbladet.

Hun var derimot ikke beskjeden da hun inntok ordførerstolen i bystyresalen i Drammen rådhus etter seieren.

- Her var det fint å sitte, gliste sprintdronninga.

Takker Vibeke

Etter en skuffende 12. plass på prologen, noe hun forklarer med feil skivalg, lånte hun skiene til Vibeke Skofterud. Det viste seg å være et sjakktrekk.

- Jeg hadde litt for dårlige ski selv. I kvartfinalen fikk jeg låne Vibekes nest beste par. Etter at hun var slått ut, fikk jeg låne hennes beste par. Jeg takker Vibeke for lånet, sier Bjørgen, og innrømmer at oppstyret etter seieren i Trondheim tirsdag har satt sine spor.

- Jeg var sliten under oppvarminga i dag. Men jeg greier å nullstille og tenke nytt renn, sier trønderjenta.

- Skeptisk

Landslagstrener Svein Tore Samdal var i ferd med å miste troen på seier etter det eleven presterte tidligere på dagen.

- Jeg hadde ikke forventa det etter prologen. Jeg var også litt skeptisk etter semifinalen, sier Samdal til Dagbladet.

Han bekymret seg uten grunn. Tre finske jenter i finalen greide ikke å hamle opp med råskinnet fra Trøndelag.

- Hun er helt rå til å mobilisere, og klarer å finne de posisjonene hun skal ha, og da er hun der, sier treneren, som mener at man nå må kunne begynne å tenke på verdenscupen totalt.

- Muligheten er der absolutt. Vi får begynne å tenke på det, sier Svein Tore Samdal til Dagbladet.

I morgen er det tremil fri teknikk i Holmenkollen - kanskje med Bjørgen på startlista.

- Det er en vurdering vi må ta. Kanskje er det flere poeng å hente seinere om vi kutter ut rennet i Kollen, sier Samdal.

INNSPURT: Nå er det bare to renn igjen av sprintcupen og totalt seks av verdenscupen, men Marit Bjørgen ofrer ikke sammenlagtseieren i verdenscupen en tanke.