Sprinter godtar 2 års utestengelse

Kelli White er meldt på til Bislett Games.

(Dagbladet.no): Den amerikanske sprinteren Kelli White ble tatt for bruk av det oppkvikkende middelet Modafinil etter friidretts-VM i Paris i fjor. Der ble hun verdensmester på 200 meter sprint.

Senere viste det seg at hun også hadde brukt Modafinil i det amerikanske mesterskapet hvor hun vant både 100 og 200 meteren.

White hevdet at preparatet ble foreskrevet av en lege, og at hun brukte det mot søvnproblemer.

I dag melder nyhetsbyrået AP at White skal ha godtatt to års utestengelse på grunn av bruken.

Til Bislett Games?

Meldingen skaper forvirring om Whites deltakelse i årets Golden League-stevne i Bergen. Bislett Games er flyttet fra Oslo til Bergen i år, og Kelli White er et av hovedtrekkplastrene til arrangementet.

I utgangspunktet er White med i alle Golden League-stevnene, og i Bergen skulle hun løpe 100 meteren.

Bislett-general Svein Arne Hansen har ikke fått noe avbud fra White ennå.

- Men jeg får det nok nå, sier Hansen til Dagbladet.no.

- Det er jo ikke noe godt tidspunkt å få dette på, men det er jo bedre enn at det dysses ned som det ble gjort før i tiden, sier Hansen.

Selv har han gått i spissen for å få en avklaring på hva som skal skje med alle superstjernene som ble avslørt i dopingskandalen i fjor.

- Dette er jo bare den første av en lang rekke navn som kommer til å bli utestengt framover. Disse sakene har jo ridd friidretten som en mare det siste året, sier en lettet Hansen.

Han tror stevnet i Bergen bare vil løftes av at en som er tatt i juks ikke stiller til start.

Skadd?

Whites trener, Remi Korchemny, hevder samtidig at sprinteren sliter med en alvorlig kneskade, og at hun muligens er ute hele sesongen.

- Hun kan ikke aksellerere. Det er umulig å løpe på det beinet når hun har så store smerter, sier Korchemny til avisa San Jose Mercury.

Korchemny ble tidligere i år satt i forbindelse med det amerikanske laboratoriet BALCO, som utviklet det anabole steroidet THG. THG-avsløringen skapte sjokkbølger i friidrettsverdenen, og lenge trodde man at Modafinil var et maskeringsstoff for THG.

Det var det ikke. Og nå venter to års utestengelse på Kelli White for Modafinilbruken.

MISTER GULLET: Kelli White vant 200-meteren under friidretts-VM i Paris. Det gullet glipper med dopingdommen hun skal ha godtatt i dag.