Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sprinter innrømer doping-bruk

Sendt hjem fra London.

SENDT HJEM:Sprinteren Tameka Williams (t.v) fra St. Kitts og Nevis er trukket fra OL og blir hjemsendt etter å ha medgitt å ha benyttet et ulovlig stoff. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
SENDT HJEM:Sprinteren Tameka Williams (t.v) fra St. Kitts og Nevis er trukket fra OL og blir hjemsendt etter å ha medgitt å ha benyttet et ulovlig stoff. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer

Sprinteren Tameka Williams fra St. Kitts og Nevis er trukket fra OL og blir hjemsendt etter å ha medgitt å ha benyttet et ulovlig stoff.

Det meldte den karibiske øystatens OL-komité søndag.

Williams er den tredje utøveren som er ute av OL på grunn av doping siden lekene ble åpnet fredag, og den første profilerte utøveren. Hun skulle løpe 100 og 200 meter i London-lekene.

- I samtaler med lagledelsen har Williams opplyst at hun har benyttet et stoff som vår OL-komité mener er utenfor det internasjonalt aksepterte, heter det i en uttalelse.

Det opplyses ikke hvilket stoff det dreier seg om, men derimot at saken er gjenstand for videre etterforskning.

Ettersom dette har vært håndtert internt i St. Kitts og Nevis-laget, vil det av IOK trolig ikke regnes som den tredje dopingsaken i OL.

En albansk vektløfter og en turner fra Usbekistan har begge testet positivt i IOK-styrte kontroller siden de kom til London.

Williams ble nummer fire på 200 meter i de panamerikanske lekene i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media