Sprinter mot VM

Bente Skari vant skøytesprinten i Salt Lake City i går kveld. Hun gjenerobret den gule ledertrøya i verdenscupen og fikk den gode følelsen i neste års OL-løyper. - Dette var en taktisk seier, sier ei storfornøyd Skari.

Seieren var hennes fjerde i årets verdenscup, men den aller første i fristil. Tidligere i år har hun slitt med å få opp fristilfarten, men i den tynne fjell-lufta i Utah løsnet det endelig for Bente. Og etter oppvisningen ble Bente mer lysten enn noen gang på å gå sprinten under Lahti-VM.

Er tatt ut

Sprint-landslagstrener Hallstein Bøgseth mener Skari har store medaljesjanser på distansen i VM.

- Jeg hadde en prat med Bente, og hun er veldig interessert i å gå sprinten. Til sjuende og sist er det hun sjøl som bestemmer det, men jeg mener hun bør gå. Hun er garantert på laget, sier Bøgseth til Dagbladet.

Det har vært spekulert på om Skari ville droppe VM-sprinten, for å konsentrere seg om de klassiske distansene i mesterskapet. Men det avviser Bøgseth som rykter.

God løype

Skari imponerte i alle omgangene i gårsdagens renn. I selve finalen ledet hun inn på oppløpssida, men fikk knallhard pes fra tyske Manuela Henkel. Bente lot til å ha kontroll, men følte seg ikke sikker før det gjensto tjue meter.

- Jeg vet Henkel er meget kjapp. Jeg synes jeg lyktes taktisk i alle de fire løpene jeg gikk, og det viser seg at sprintlangrenn er en veldig taktisk øvelse, sier Skari til NTB.

I forrige skøytesprint i sveitsiske Engelberg ble Bente nummer 26. Skari mener løypa i Soldier Hollow passet henne bedre enn den i Engelberg.

- Her var det ei fast løype, med god plass til å gå forbi, sier Skari, som vant med 2/10 sekund på palldebutant Henkel.

GLAD VINNER: Bente Skari vant som hun ville i Salt Lake City i går kveld.