Sprinter til USA

BUDAPEST (Dagbladet): Til vinteren planlegger Geir Moen å bo fire- fem måneder i USA for å få mer fart på sakene enn i år. I går daffet han inn til 20.64, men gikk videre til dagens semifinale på 200 meter med god margin. Medalje er målet på langsprinten.

I hele karrieren som toppsprinter har Geir Moen hatt årlige vinter-opphold med solvarme dager i California. Treningsleirene har vart rundt seks uker. Neste år tredobler han.

- Jeg blir i USA i fire- fem måneder, røpet han til Dagbladet på mandagens pressekonferanse i Budapest.

Endringen betyr flere treningsøkter for Geir i høy temperatur. Det er Geir avhengig av for å rette opp inntrykket av det som til nå har vært en miserabel sesong.

Om han også bosetter seg i varmere strøk om sommeren, slik han sa under NM, blir i det blå til etter sesongen.

Minimalt inne

- Muligens dropper jeg også deler av innendørs-sesongen, og løper stevner i USA, sier Geir.

Uansett har han bestemt seg for å droppe stevner i kaldt vær.

Men i går var det godt og varmt da Geir la seg i startblokkene på 200 meter. Han hadde lagt onsdagens fadese på 100 meter bak seg, og brukte heller ikke mange kalorier på å løpe seg videre til semifinalen. Derfor er det umulig å vurdere om han er på vei mot formutløsningen han var sikker på skulle komme i løpet av EM.

- Jeg sparte veldig mye i svingen, sier han.

I dag må han bruke alle kreftene - og helst overgå seg sjøl. For tar han ikke medalje på 200 meter, har sesongen vært komplett mislykket.

Under 20.20

- Jeg må ned mot persen (20.16) for å vinne, sier Geir.

Slike tider virker han dessverre langt unna. Men som Geir selv påpeker:

- Ingen hadde ventet at Darren Campbell skulle vinne 100 meteren på 10.04 da han løp på 10.38 i forsøket heller.

  • Seks løpere hadde bedre tider enn Geir i forsøket. Julian Golding fra Storbritannia var raskest med 20.39 i 1,2 sekundmeter motvind.

- Briten ser veldig bra ut. Dette blir ikke enkelt, sier Geir.