<strong>OL-GULLVINER:</strong> Pietro Mennea (t.v) vant 200 meteren i OL i Moskva i 1980. Han løp inn på tida 20,19 sekunder. Foto: AP/ NTB SCANPIX
OL-GULLVINER: Pietro Mennea (t.v) vant 200 meteren i OL i Moskva i 1980. Han løp inn på tida 20,19 sekunder. Foto: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Sprinteren Pietro Mennea er død

Hadde legendarisk 200 m-rekord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pietro Mennea, den tidligere italienske sprinteren og OL-vinneren på 200 meter, er død. Han ble 60 år gammel.

Mennea døde etter en kamp mot kreftsykdom. Italiensk idrett er i sorg over en stor idrettspersonlighet», skrev Den italienske olympiske komiteen (CONI) på sine nettsider torsdag.

Han døde på et sykehus i Roma.

Mennea vant OL-gull på 200 meter i Moskva i 1980. Han var også med på det italienske laget som sikret OL-bronse på 4 x 100 meter.

Han satte også verdensrekord på denne distansen i 1979 med 19,72 sekunder. Det ble en legendarisk rekord som sto i 16 år, og fortsatt er tiden europeisk rekord.

Mennea gjennomførte utdanning både i juss, sport og litteratur etter idrettskarrieren. I en årrekke jobbet han som foreleser på italienske universiteter.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer