Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sprintkomet gikk på smell: - Sensasjonelt!

Ludvig Søgnen Jensen hadde ikke tapt en supersprint siden 2013. I kveld skjedde det.

RØYK UT: Sprintekspert Ludvig Søgnen Jensen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
RØYK UT: Sprintekspert Ludvig Søgnen Jensen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det var supersprint (100 meter) i tyske Dresden i kveld, med en norsk favoritt i Ludvig Søgnen Jensen (30).

Søgnen Jensen hadde den tidligere verdensrekorden på distansen (11,03), men den ble slått av Emanuele Becchis (10,78). Nordmannen deltok ikke da italieneren satte rekorden.

De to møttes allerede i kvartfinalen i kveld, hvor begge gikk videre. Becchis vant klart, mens Søgnen Jensen så ut til å spare krefter som nummer to.

- Det var bare å ta seg til en semifinale. Det er ikke vits å bruke mange krefter nå, men det så ut som han gjorde det, sa Søgnen Jensen til NRK, og siktet til det alle trodde skulle bli rivalen om seieren.

- Sensasjonelt

Men i semifinalen endte Søgnen Jensen plutselig sist da Becchis vant. Noe som overrasket stort

- Han ryker ut. Sensasjonelt! Hva i all verden skjedde med verdens beste 100-meterløper? spurte NRK-kommentator Torgeir Bjørn på direkten.

- Han er ikke slått de siste seks årene og i overkant av det, men her ryker han i semien, sier han videre.

Det var Søgnen Jensens første tap siden 2013.

- Det er bare elendig. Det er en elendig tid også. Jeg står igjen i starten og sklir litt. Og så har jeg sinnssykt dårlig gli i dag. 20 meter bak de andre på glitest. Det har ikke noe med skiene å gjøre, det har med at jeg står i bua og prøver å gjøre så godt jeg kan med prepping. Der må jeg gå i meg selv, sier Søgnen Jensen til NRK.

- Jeg taper i dag fordi jeg gjør det dårlig selv. Det er ikke noen imponerende tider. Jeg er utrolig skuffet, fader heller, sier han.

Søgnen Jensen slo tilbake og vant B-finalen (som ga femteplass), på en mye bedre tid. Nå var han plutselig til å kjenne igjen, men det var for seint.

- Det er ikke noe trøst, det var grusomt det der. Det var ræva, men jeg tror jeg trengte dette her, å få juling. Jeg merker bare nå at jeg er motivert igjen, det er litt ensomt å vinne hver gang, sier han.

SNAKKER: Johan Henrik Andresen er eier og styreleder i Ferd, et selskap som igjen eier Swix. Dagbladet avdekket at sportsselskapet i ti år visste at produktene deres kunne være skadelige, og for første gang svarer Andresen selv om skandalen. Video: Endre Vellene. Reporter: Torgeir Krokfjord Vis mer

Norsk tredjeplass

Det var tre norske landslagskvinner i aksjon: Lotta Udnes Weng, Mari Eide og Ande Appelkvist Stenseth. Alle tre tok seg greit videre til semifinalen, hvor det ble stopp for Mari Eide.

Appelkvist Stenseth tok seg såvidt til finale.

- Dette var ikke bra, så jeg må skjerpe meg, sa Appelkvist Stenseth til NRK etter semifinalen.

Tsjekkiske Tereza Berenova vant til slutt, mens norske Marte Nordelunde i endte på en tredjeplass.

- Følte ikke jeg traff helt i starten, det har mye å si i en sånn konkurranse. Det er bra stemning, litt show så det er veldig gøy, sa Nordlunde til NRK etter finalen.

Svenske Johannes Hortlund vant finalen for herrene. Becchis ble nummer to. I morgen er det verdenscup i Dresden.