Sprintkometens VM- håp lappet sammen

Eirik Brandsdal tilbake med startnummer på brystet etter at korsbåndet røk i mai.

FRA FORTVILELSE TIL GLEDE: Eirik Brandsdal hadde akkurat blitt tatt ut på sprintlandslaget for sesongen 2010/2011 da uhellet var ute. Både fremre korsbånd og menisken røk. 24-åringen har imidlertid stablet seg på beina igjen, og stiller på startstrek i sesongens første renn.  Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
FRA FORTVILELSE TIL GLEDE: Eirik Brandsdal hadde akkurat blitt tatt ut på sprintlandslaget for sesongen 2010/2011 da uhellet var ute. Både fremre korsbånd og menisken røk. 24-åringen har imidlertid stablet seg på beina igjen, og stiller på startstrek i sesongens første renn. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Eirik Brandsdal (24) hadde knapt rukket å få gladbeskjeden om at han var blitt en permanent del av det norske sprintlandslaget før uhellet var ute.

Sprinttalentet spilte løkkefotball med noen kamerater da han kjente at noe slo seg alvorlig vrangt i kneet hans.

- Det var ingen duell, eller ingen som var borti meg da det plutselig smalt i kneet midt i en spurt. Kombinasjonen av slitt kunstgress og litt for grove knotter, var nok årsaken til at jeg falt og fikk en vridning i kneet, gjenforteller Brandsdal overfor Dagbladet.

En MR-undersøkelse dagen etter avdekket at fremre korsbånd i det ene kneet var revet av.  Det samme var begge menisker. Selv om Brandsdal ikke var i stand til å rette ut kneet, måtte han tålmodig vente på at hevelsen gikk ned før det ble tatt en avgjørelse på om han måtte opereres.

Det var ingen annen utvei enn å legge seg under kniven. Etter å ha fått lappet sammen korsbåndet og skåret bort litt av meniskene, begynte han på det som har blitt en forlenget vei mot sesongens store mål ; VM-sprinten på hjemmebane i Holmenkollen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer