- Sprintløypa i VM blir skandaleløype

Det frykter Ola Vigen Hattestad.

SKEPTISKE: Sprintlangrennsgutta m Ulf Morten Aunet besiktiger traseene i Holmenkollen for å legge sin taktikk og for å komme med innspill ang anlegget.
Øystein Pettersen i mitten, helt ut til høyre Ola Vigen Hattestad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKEPTISKE: Sprintlangrennsgutta m Ulf Morten Aunet besiktiger traseene i Holmenkollen for å legge sin taktikk og for å komme med innspill ang anlegget. Øystein Pettersen i mitten, helt ut til høyre Ola Vigen Hattestad. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

||| Ola Vigen Hattestad frykter at VM-sprintløypa i Holmenkollen blir en skandaleløype. Sprintlandslaget er enig om at løypa ikke helt holder mål på avgjørende punkter. — Svingen vi står i nå er altfor smal. Inn her blir det kamp siden oppløpet går så fort. Det er bortimot skandale om det blir slik under VM, som det er nå, sier Vigen Hattestad til Adresseavisen. Han snakker om en smal sving på toppen av en smal bakke midt inne på det flotte arenaområdet 300-400 meter fra målstreken. Det aller mest skuffende for sprinterne er at det raske oppløpet i seg selv ikke betyr noe særlig. Dermed er mye av løpet avgjort allerede på vei inn på stadionområdet. — Det var flere som trynet på vei inn på stadion under prøve-VM fordi det var så viktig å være først her, sier Pettersen. Han var rett og slett provosert og skuffet under befaringen fredag. — Vi ble bedt om å gi tilbakemelding på prøve-VM, men at ingen av tilbakemeldingene blir tatt til følge. Jeg syns det er teit at vi har blitt dratt opp hit uten at det har skjedd noe, sier Pettersen. Johan Kjølstad er også skuffet. — Det blir for dumt å ikke si hva vi mener og hvordan vi mener det skal bli en mest mulig fair løype, sier Kjølstad.
Vrien steinmur Sjefen selv, landslagstrener Ulf Morten Aune, syns det er meningsløst hvis det noen hundre tusen kroner skal skille det sportslige fra å bli rettferdig. — Når man kan prestere å skylde på penger, med tanke på hva alt dette koster, så høres det helt meningsløst ut. For rent sportslig blir det en mye dårligere løype, med mye krangling og krasj, sier Aune. En steinmur mot skytebanen skaper problemer. — Vi prøver så godt vi kan i samarbeid med FIS om å få til det beste mulige. Det er en utfordring at dette skal tilfredsstille krav for både skiskyting og langrenn, sier John Aalberg sportssjef for alle VM-øvelsene.

(NTB)