Sprøyta reddet sesongen

ZØRICH (Dagbladet): Trine Hattestad vant i går sin fjerde strake seier med årsbeste 69,59. Nå reiser hun til EM i Budapest som favoritt. I slutten av juni satte hun en kortisonsprøyte i den smertefulle albuen. - Den reddet alt, sier Trine.

I desperasjon og smerte etter stevnet i Tønsberg 20. juni fant ikke Trine annen utvei enn å hjelpe seg sjøl med kortison.

Hun har ikke angret på det. Smertene forsvant. Nå har hun vunnet fire storstevner på rad siden det snudde i Roma 14. juli. Lønnskontoen har økt med drøye 500000 kroner i start- og premiepenger.

- Veldig bra, sier Trine. Hun snakker ikke om pengene, men sprøyta.

I tillegg har Trine tapet albuen slik at hun kan kaste spyd på trening. Derfor kaster hun nå jevnt teknisk bra.

Høyt nivå

I går fikk Trine opp 66,97 i første kast, og fant den nødvendige tryggheten allerede da. I andre kast fløt spydet til 69,59 meter - det nest lengste kastet av en kvinne i år.

- Jeg traff ikke helt. Spydet snudde og svingte utover. Med fulltreff hadde det gått 72- 73 meter, sier hun.

Trine ble dessuten tydelig inspirert av det høye nivået i konkurransen. Allerede før Trine var i gang, hadde to jenter kastet over 65 meter.

- Kan ikke huske sist gang det var så bra, sier Trine.

Ny avtale

Med 15000 dollar i seiersbonus har Trine dratt inn over 400000 kroner siden Roma. Tar vi med sponsoravtalene hun har med Vital og Asics, får Trine millioninntekt i år. Til høsten skal dessuten avtalen med Vital reforhandles. Trine har skaffet seg bunnsolide argumenter for en enda bedre avtale gjennom resultatene i sommer.

- Vi er nesten enige om rammene allerede, sier Jacob Lund, sponsorsjef i Vital.

Ingen million

Men den store lottogevinsten gikk Trine glipp av da hun slurvet teknisk og bare fikk femteplass i Bislett Games. Med seier der også hadde Trine fortsatt vært med blant utøverne, som får en million dollar på deling om de vinner samtlige Golden League-stevner, pluss Grand Prix-finalen

- Ja, søren, men egentlig er det litt godt å slippe presset også. Nå kan jeg slappe av når jeg kaster. Må ikke vinne, sier hun.

Taktikk

- Reiser du til Budapest som favoritt?

- Jeg kan i alle fall være med og kjempe om gullet i Budapest, sier Trine.

I det siste utsagnet ligger både beskjedenhet og en ikke helt liten smule taktikk. Tyske Tanja Damaske har årsbeste i verden med 70,10, og var i går bare 93 centimeter bak. Det er ikke Trine imot å legge favorittstempelet over på fem år yngre Damaske.

- Ser ut til at det skal stå mellom meg og henne, sier Trine.

- Hva gjør du fram til EM?

- Da skal jeg bare slappe av og ligge under dyna, sier Trine.

Hun behøver ikke annet. Med kasting som i går blir gullet hennes.