SPRØYTESKREKK: Ifølge den franske landslagslegen Franck Le Gall kunne Franck Ribéry deltatt i fotball-VM om det ikke var for stjernespillerens frykt for sprøyter. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB Scanpix
SPRØYTESKREKK: Ifølge den franske landslagslegen Franck Le Gall kunne Franck Ribéry deltatt i fotball-VM om det ikke var for stjernespillerens frykt for sprøyter. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE / NTB ScanpixVis mer

- Sprøyteskrekk grunnen til at Ribéry ikke er med i VM

- Han er redd for dem, sier landslagslegen.

Ifølge den franske landslagslegen Franck Le Gall kunne Franck Ribéry deltatt i fotball-VM om det ikke var for stjernespillerens frykt for sprøyter.

I forrige uke ble det klart at Bayern München-profilen ikke kunne representere hjemlandet under sommerens mesterskap i Brasil. En stadig forverret ryggskade hindret Ribéry fra å løpe.

Det virket som om det var lite vingen kunne gjort med problemene, men laglegen hevder nå at det var Ribérys frykt for å velge enda flere injeksjoner som nektet ham VM-spill.

- Franck tilhører en klubb der behandling av alle skader, uansett hvilken, starter med bruk av injeksjoner. Han kunne tålt 10, 20, 25, 40 sprøyter i året for hvert problem. Vi kunne ha valgt det alternativet, men det gjorde vi ikke.

- Det kom en tid der han ikke kunne takle flere injeksjoner. Vi lot være å gjøre det fordi han er redd for dem, sier Le Gall.

- Kunne spilt I stedet for Le Gall, valgte det franske laget å lytte til den kjente legen Gerard Saillant, som er ekspert på idrettsmedisin og har behandlet stjerner som den tidligere formel 1-føreren Michael Schumacher.

- Det er ingen grunn til at han (Ribéry) ikke kunne spille VM. Men ettersom jeg er mindre kjent enn visse andre, gikk de til professor Saillant, hevder Le Gall.

Han forklarer videre at Ribéry har slitt med smerter i korsryggen, og at disse skal ha blitt forverret da han spilte den tyske cupfinalen i forrige måned.

Ifølge legen trenger Ribéry seks til åtte ukers hvile. Dermed kan han bli klar til neste sesong i tysk fotball.

(NTB)