Sprudlende sekundstrid

Petter Solberg (29) har lagt seg til en god vane: De to siste åra har han vunnet alle viktige sekundstrider om pallplass han har vært involvert i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til i går vant han Rally New Zealand med 5,9 sekunder, den desidert minste seiersmarginen i de seks VM-løpene han har vunnet.

- Én tidel hadde vært nok det også. Det er nettopp sekundstridene som gjør denne sporten så spesiell.

Ingenting er over før siste prøve, sier Petter Solberg til Dagbladet fra restauranten hvor han feiret triumfen med hele Subaru-teamet.

- Hater å tape

- Jeg hater så ekstremt å tape. Kanskje er det derfor ting går min vei. Og så har jeg vel hatt litt flaks også, sier han.

Det var i alle fall ikke uflaks for Petter at Marcus Grönholm snurret på den nest siste prøven i helga. Finnen, som har vunnet løpet tre ganger de siste fire åra, hadde 1,9 sekunders ledelse da to prøver gjensto. Grönholm tapte 18,2 sekunder til Petter på uhellet, og lå 16,3 sekunder bak før sisteprøven. Grönholm knappet bare inn 10,4 sekunder.

Nervøs mot slutten

På en av søndagens prøver mistet Petter servostyringa, og takket mye styrketrening i det siste for at han likevel klarte å holde stor fart.

- Normalt sett ville jeg tapt tre sekunder pr. kilometer, men nå tapte jeg bare to. Jeg beit sammen tenna og kjempet alt jeg hadde. Etterpå var armene helt pumpet opp, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer