Sprudler etter kontraktsforlengelse

Storspiller for serielederen.

CUPAVANSEMENT: Moldes Mattias Moström setter inn 3-1 forbi keeper Arild Østbø i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
CUPAVANSEMENT: Moldes Mattias Moström setter inn 3-1 forbi keeper Arild Østbø i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Molde - Viking 5-1

MOLDE (Dagbladet): Molde har gjort store utskiftninger i troppen de siste årene. Mattias Moström er en som har blitt, og er av spillerne med lengst fartstid hos serielederen.

Tidligere i sesongen signerte han ny kontrakt med klubben, og i vår har Moström (31) storspilt for de blåhvite.

Viktig brikke Den kjappe angrepsspilleren har vært en nøkkelmann hos romsdalingene under både Kjell Jonevret, Ole Gunnar Solskjær og nå Tor Ole Skullerud.

Landsmann og nå trener i Viking, Jonevret, trente Moström i både Café Opera og i AIK hjemme i Sverige.

- Mattias er min «gubbe». Jeg hadde ham i Sverige, og tok ham med meg hit. Jeg er veldig glad for at det går så bra for Mattias, sier Jonevret til Dagbladet.

- Det har ikke vært selvsagt. Han var jo på vei bort for noen år siden. Det som alltid har vært med Mattias er at han har scoret for lite mål, men nå er han begynt å score på sine gamle dager også. Jeg er glad på hans vegner, forteller han.

- Men i dag kunne han tatt det rolig, synes jeg, smiler Viking-treneren.

Scoret og assisterte Den svenske kantspilleren har for mange vært en undervurdert spiller. Nå går hurtigtoget mot en av sine beste sesonger i Molde-trøya.

Spesielt de siste kampene, har vingen vært strålende på Norges beste lag.

Mot Viking onsdag scoret han 3-1-målet for vertene og la en målgivende pasning.

- Hva tilfører Mattias et lag?

- Det finnes ingen i Tippeligaen som har like kjappe ben. Slik som i dag, når vi har sement i skoene, blir det barnehage utpå der. Han har det kult, han er rask og springer mye, sier Jonevret om sin tidligere elv.

- Er han undervurdert?

- For meg er han av eliteseriens aller beste fotballspillere, fastslår Jonevret.

Tilbake på vinnersporet I kampen mot Viking ble angrepsspilleren kåret til banens beste. Nå er han og laget tilbake på vinnersporet etter tre kamper uten seier.

- Det kjennes bra å slå tilbake, i tillegg til at vi får laget noen mål. Det er alltid gøy. Jeg føler meg frisk, sier han til Dagbladet etter cupavansementet onsdag kveld.

- Jeg blir bedre og bedre for hver kamp, og håper det holder videre, forteller svensken.

- Var det viktig for deg å signere ny kontrakt med Molde?

- Det er alltid en trygghet å vite at klubben vil ha deg. Det hjalp på. Det var godt, sier Moström.

- Du har tidligere blitt linket bort - har du noen gang vært usikker på Molde-framtida?

- Jeg har aldri vært usikker. Jeg vet hvor jeg ville være. Men det er klart at man går å tenker på det. Det blir en uvisshet, og da er det viktig å få plass en kontrakt slik at man vet hva man skal gjør, fastslår 31-åringen.

Om svensken fullfører sin kontrakt med Molde, som går over to sesonger til, har han vært i klubben i ti år.

- Det er stort. Det finnes ikke mange spiller rundt i verden som har vært så lenge i en og samme klubb så lenge.

- Hvordan tror du årets sesong ender?

- Jeg håper vi vinner begge titlene. Med det kommer til å bli tøft. Så får vi så hvor langt det rekker. Jeg håper og tror vi kan komme langt.

MÅLKONGE: Moldes Mattias Moström slipper jubelen løs foran publikum etter å ha satt inn 3-1 i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MÅLKONGE: Moldes Mattias Moström slipper jubelen løs foran publikum etter å ha satt inn 3-1 i kvartfinalen i cupen mellom Molde og Viking på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer