Sprut i Søndrål

VALLE HOVIN (Dagbladet): Ådne Søndrål vasset seg gjennom 500 meter på 37,55, og slo sprintkollega Grunde Njøs klart i sesongåpninga. - Jeg kan ta sammenlagtmedalje i sprint-VM i Inzell hvis alt klaffer, sier Søndrål til Dagbladet.

Allround-Ådne er historie. Gårsdagens vasstrukne sesongåpning på regntunge Valle Hovin viste at sprinteren i Søndrål er på vei tilbake. 37,55 er ei bra tid med tanke på de vanskelige forholdene på kunstisen.

Tett i toppen

- I allround er det bare en tre fire mann som kan vinne. I sprint er det kanskje 10 mann som har sjansen til å ta medaljer. En feil i en inngang til svingen på en 10000 meter kan man leve med, men på en 1000 meter kan det være skjebnesvangert. Derfor er det vanskeligere å komme blant de tre beste i et sprintmesterskap, sier Ådne.

At tida så pen ut på den bløte isen, bryr han seg ikke med.

- Nei, det betyr så lite, så den tenker jeg ikke på.

Trener Tom Erik Oxholm ga Ådne godkjent karakter for sesongåpninga. Men ikke noe mer.

- Tom Erik finner alltid noe han kritiserer meg for. Men det liker jeg. Det er derfor han er treneren min. Den dagen han slutter å kritisere, så er han ikke min trener lenger.

Genetisk sprinter

Ådne innser nå for alvor at sprinten ligger i genene.

- Det er jo det jeg alltid har likt best. Helt fra jeg var guttunge har de korte distansene vært mest moro for meg. Det ligger i ryggmargen. Kroppen min liker ikke ikke å gå mer enn fire runder, smiler han.

Også på 1500 meter gikk Ådne godt. Han tukta den snart 20 år gamle banerekorden til Amund Sjøbrend på 1.57,13. I enda dårligere forhold enn på 500 meter, gikk Søndrål inn til 1.56,06. Det var hele fire sekunder raskere enn Eskil Ervik. Før sesongen har Ådne har lagt om treningen etter modellen fra OL-sesongen 1998. Drømmen er å ta tilbake verdensrekorden på 1500 meter i den nye OL-hallen i Salt Lake City under VM på enkeltdistanser i mars.

- Den hallen de bygger der er spennende. Den ligger på 1300 meters høyde, og spesielt i sprint og mellomdistanse er det gunstig med tynn luft. Det er nok ikke noe umulighet å gå ned mot 1,43 på 1500 meter på den banen, mener Ådne.

FIKK KJEFT: Ådne får nesten alltid kjeft av trener Tom Erik Oxholm. - Han er ikke trener'n min den dagen han slutter med det, sier Ådne.
RASK I GÅR: Ådne Søndrål satte ny banerekord på Valle Hovin, og viste at han kan bli farlig på kortsprinten denne sesongen.