Spruter av selvtillit

Siren Sundby leder europajolle etter første seiledag. Det gir OL-favoritten enda større selvtillit foran de kommende seilasene.

-  Skikkelig drømmestart. Det var nesten litt sprøtt å sette av gårde. Dette har jeg ventet så lenge på, og nå er vi i gang. Nå er det bare å fortsette som jeg har begynt, sier Sundby til NTB.

Son-jenta vant den første seilasen, og ble nummer tre i den andre. Det betyr sammenlagtledelse etter første seiledag i OL. Hun klarte å holde nervene i sjakk stort sett hele veien.

-  Jeg måtte slå meg litt løs og bli litt gæren, få opp stressnivået, sier hun.

Rivalen misset

Men da hun hadde ledelsen inn mot mål, ble hun skjelven.

-  Jeg måtte virkelig skjerpe meg for å ikke tape hele greia, sier hun.

Sundby har fire poeng etter de to første av 11 seilaser, mens argentinske Serena Amato på annenplass har sju. Finske Multala, en av de argeste konkurrentene, er bare nummer åtte.

-  Alt har gått etter planen så langt. Hun har drømt om en slik åpning i fire år. Det er klart det forsterker hennes selvtillit foran de kommende seilasene, sier trener Thomas Guttormsen til Dagbladet.

Sirens trener er spesielt imponert over tredjeplassen i den siste seilasen. Da blåste det stiv kuling ute på vannet, og flere båter kullseilte.

-  Takler favorittstemplet

-  Akkurat der fikk hun betalt for at hun er så fysisk sterk som hun er, sier Guttormsen.

«Alle» er ute etter å vinne over Siren, jenta som er ubeseiret de siste 14 månedene og som tok VM-gull for en måned siden.

Hun er den ubestridte gullfavoritten i europajolle, både ifølge konkurrentene og henne selv.

Trener Guttormsen er imponert over måten Siren har håndtert favorittstemplet på.

-  Det har hun taklet utrolig bra. For Siren er det bare helt naturlig å ville vinne, og hun hadde vært favoritt enten hun sa det selv eller ikke. Hun synes bare det er gøy med OL og all oppmerksomheten, sier Guttormsen.

Hovedpersonen selv var ikke tilgjengelig for intervju i går kveld.

Avgjøres søndag

-  Det er viktig med ro rundt Siren på konkurransedagene. Det går i ett. Men etter søndag kan hun snakke med journalistene så lenge hun vil, sier Guttormsen og ler. Søndag er nemlig finaledag for Sundby og europajolleseilerne.

Og skal vi bedømme ut fra åpninga er det store sjanser for at «Ja, vi elsker» er den sangen som vil ljome ut fra høyttalerne på medaljeseremonien.

STØ KURS MOT OL-GULL: På sin første konkurransedag i OL vant Siren Sundby den ene seilasen og ble nummer tre på den andre. Det betyr sammenlagtledelse og en pangstart for OL-favoritten.