Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spruter inn millioner

Skipsreder John Fredriksen står sentralt i en emisjon til åtte millioner som vil doble aksjekapitalen i Vålerenga.

Det får Dagbladet bekreftet av Fredriksens høyre hånd og administrerende direktør i Frontline, Tor Olav Trøim. Han var til stede på Ullevaal da Vålerenga sikret sølvmedaljene, og han er meget fornøyd med det Vålerenga har oppnådd i år. Trøim vil ikke bli intervjuet på trykk i avisa, men sier at han er meget fornøyd med den ryddejobben Kjetil Siem og Kjetil Rekdal har gjort i Vålerenga. Klubben går i økonomisk balanse for første gang på lenge. Derfor er Trøim og Fredriksen positive til å investere mer i klubben som kostet dem et tap på nærmere 40 millioner kroner sist de var inne som hovedaksjonærer. I tillegg til investeringen i aksjeselskapet, utelukker ikke Trøim at han vil kunne investere i enkeltspillere som f.eks. Steffen Iversen.  I den nær forestående emisjonen øker Vålerenga aksjekapitalen med åtte millioner kroner. Pengene skal ikke brukes til drift og lønninger, bare til spillerkjøp og sportslige investeringer.

Millionoverskudd

Direktør i Vålerenga, Kjetil Siem, ser meget lyst på den nære framtida.

-  Vi er snart fulltegnet i en ny emisjon på åtte millioner kroner. Det er hyggelig at Fredriksen er med, men jeg vil understreke at dette er et samarbeid med flere investorer, sier Siem.

-  Vi er opptatt av at de som eier klubben, også er med som investorer på enkeltspillere.

I tillegg til emisjonen på åtte millioner, lover Siem et millionoverskudd på driften. Den store publikumsinteressen på slutten av sesongen har gitt etterlengtet myntklang i klubbkassa.

-  Det blir millionoverskudd uansett. Garantert. Men hvor mye det blir avhenger av hvor mye vi tjener på Royal League.

Det er med andre ord ikke usannsynlig at Vålerenga går inn i en vinter på overgangsmarkedet med et tosifret millionbeløp i lomma.

Men ikke tro at Kjetil Rekdal vil sløse av den grunn. Sunnmøringer sløser aldri med penger, dessuten lover han å investere smart.

Ingen galopp

-  Pengegaloppen er over i Vålerenga. Det blir ikke snakk om noe galskap i markedet, sier han.

For investerer Rekdal like smart som han gjorde med Steffen Iversen og Arni Gautur Arason, så kan det fort bli enda mer å rutte med.

-  Når vi gruppespillet i Champions League, så vil det gi oss uante muligheter. Men det er på det nivået vi må ligge for å kunne knekke Rosenborg. Snøballen har så vidt begynt å rulle for oss. Den kan bli mye større, sier Rekdal.

Allerede i dag begynner han jobben med å finsikte spillere som kan forsterke Vålerenga. 40 mann står på lista.

-  Men det er ikke sikkert det blir mange av dem som kommer hit til slutt. Foreløpig har vi ikke tatt kontakt med noen av dem. Det er nå jobben begynner.

-  Lyst

Det går allerede rykter om hvem som står på lista til Rekdal. I går fikk Dagbladet tips om at Tore André Flo var et av navnene.

-  Jeg kan i alle fall garantere at jeg personlig ikke har vært i kontakt med ham. Ryktene florerer, humrer Rekdal.

Men han innrømmer at han ser like mye mot utlandet som Norge i valg av nye spillere.

-  Vålerenga og Tippeligaen kan fort være interessant for spillere i Nederland, Belgia og Tyskland. Det er mange gode spillere som nå er uten kontrakt. Da kan vi fort være attraktive for spillere vi ikke ville vært i nærheten av tidligere.

Belgiske David Brocken er et eksempel på et vellykket Rekdal-kjøp. Nå har han i alle fall nye penger til å gjøre nye skup.

-  Det er veldig hyggelig at investorene er med oss. De er fornøyde med at vi driver en butikk som går rundt. Og vi vil fortsatt være nøkterne. Deres drivkraft til å være med er den samme som min.

-  Vi drives av lysten til å vinne. For uten Rosenborg ble det i går klart at Vålerenga møter Esbjerg og Djurgården i gruppespillet i Royal League.

<!--BTEK0--> FESTEN FORTSETTER: Etter at seriesølvet var sikret spratt Jørgen Jalland, Thomas Holm og Tom Henning Hovi magnumchampagnen. Nå svarer skipsreder John Fredriksen med en emisjon til åtte millioner kroner. - Det er hyggelig at Fredriksen er med, men jeg vil understreke at dette er et samarbeid med flere investorer, sier VIF-direktør Kjetil Siem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media