DRØMMEDEBUT: Danny Rose (midten) debuterte for Tottenham i seriesammenheng, og hvilken debut det ble:  19-åringen fikk drømmetreff da han klinket til på hel volley og fant veien til mål fra 25 meter. Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
DRØMMEDEBUT: Danny Rose (midten) debuterte for Tottenham i seriesammenheng, og hvilken debut det ble: 19-åringen fikk drømmetreff da han klinket til på hel volley og fant veien til mål fra 25 meter. Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

Spurs-debutant gjorde slutt på rekordlang seierstørke

Tottenham slo Arsenal for første gang på 11 år.

|||(Dagbladet): Tottenham - Arsenal 2-1.

Det var 20 ligakamper og nesten 11 år siden Arsenal sist hadde gått på et tap mot Nord-London-nabo Tottenham i Premier League-sammenheng. Det var en rekke av ubeseirede kamper mot en bestemt motstander som var ensbetydende med klubbrekord.

Noe så sjelden som en Spurs-spiller som ikke kjente til følelsen av ikke å vinne mot erkerivalen, var Danny Rose.

19-åringen gjorde nemlig sin Premier League-debut for vertene på White Hart Lane. Han så ikke ut til å være nevneverdig preget av den negative Tottenham-statistikken da han presenterte seg for det brede fotballpublikummet på utsøkt vis 10 minutter ut i sin første ligakamp på øverste nivå.

Man kan selvfølgelig kritisere Arsenal-keeper Manuel Almunia for ubesluttsomhet da han bokset ballen rett ut i returrom på en Spurs-corner, men man kan også hylle Rose for stor besluttsomhet da han var frekk nok til å dra til på hel volley fra 25 meter.

PERLETREFF: Manuel Almunia var i ingemannsland, men avslutningen til Danny Rose var uansett et perletreff av de sjeldne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty
PERLETREFF: Manuel Almunia var i ingemannsland, men avslutningen til Danny Rose var uansett et perletreff av de sjeldne.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

Ballen føk forbi en klynge av spillere og oppunder tverrliggeren til Rose, lagkameratene, supporterne og ikke minst manager Harry Redknapps elleville begeistring.

- Det var et eksempel på fantastisk teknikk - et fantastisk mål av Danny Rose, skryter Redknapp, ifølge BBC.

Den tidlige kalddusjen virket ikke som noen umiddelbar oppkvikker på gjestene, som også ble redusert av en leggskade på viktige Thomas Vermaelen før 20 minutter var spilt.

Tottenham fortsatte å male på, og sto for det meste av underholdning og sjanseskaping i første omgang.

Bale doblet
Det var en tendens som fortsatte fra avspark i annen omgang, selv om målscorer Rose ble værende i garderoben da tidligere Arsenal-spiller David Bentley overtok høyresida.

To minutter ut i annen omgang falt det som skulle bli avgjørelsen.

Godt hjulpet av en rufsete forsvarsfirer med tydelige kommunikasjons-problemer, overlistet Gareth Bale Arsenals offsidefelle før han satte bredsida på Jermain Defoes presise stikker mot bakre stolpe.

MATCHVINNER: Gareth Bale scorer sjelden, men to og et halvt år etter at han sist fikk fulltreff i ligasammenheng - også det mot Arsenal - ble det uttelling igjen for den angrepsvillige waliseren.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
MATCHVINNER: Gareth Bale scorer sjelden, men to og et halvt år etter at han sist fikk fulltreff i ligasammenheng - også det mot Arsenal - ble det uttelling igjen for den angrepsvillige waliseren.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Det var angrepsvillige waliserens andre Premier League-mål i karrieren. Det første kom også mot nettopp Arsenal, men det er to og et halvt år siden.

Van Persie tilbake
Det så ualminnelig lyst ut for Tottenham med tanke på å gjøre slutt på den rekordlange seierstørken, men da våknet omsider et stadig gulljaktende Arsenal fra tornerosesøvnen. Og det ble virkelig fart på sakene da Robin van Persie gjorde et etterlengtet skadecomeback.

Arsenals scoringsstatistikk med og uten den eminente nederlenderen taler sitt tydelige språk. Med van Persie på banen scoret Arsenals 3,3 mål i snitt per kamp. Uten ham har det gått atskillig tråere med et snitt på 1,8 mål.

Tross mange måneder på sidelinja, virket ikke Arsenal-spissen veldig preget av det lange oppholdet, og bare en smått overjordisk Heurelho Gomes mellom Spurs-stengene sto i veien for at det ble uttelling.

Brasilianeren med den store rekkevidden og de lynraske refleksene vartet opp med tre verdensklasseredninger på rappen da Arsenal trykket som hardest på for en redusering.

TRØSTEMÅL: Nicklas Bendtner har gjort det til en vane å score seine mål, men nettkjenningen mot Spurs ble ikke noe mer enn et trøstemål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty
TRØSTEMÅL: Nicklas Bendtner har gjort det til en vane å score seine mål, men nettkjenningen mot Spurs ble ikke noe mer enn et trøstemål.Foto: SCANPIX/REUTERS/Kieran Doherty Vis mer

- Jeg spilte en god kamp, men det er ikke det viktigste. Så lenge jeg kan gjøre redninger som dette i hver kamp, er det viktigst. Vi spilte en god kamp, og nå har vi en mulighet på fjerdeplassen, sier Gomes.

Seint trøstemål
Gjestene har imidlertid en egen evne til å score mål i hektiske sluttminutter, og da i særdeleshet Nicklas Bendtner. Til slutt

Den danske spissen var våkent frampå fem minutter før slutt da han pirket Theo Walcotts crosser over streken, men det skulle bare bli et magert trøstemål for Arsenal, som trolig sa endelig farvel til ligagullet.

Det kommer til å havne vest i den engelske hovedstaden, med mindre Chelsea skulle kollapse fullstendig på oppløpet.

- Det kommer selvfølgelig til å bli vanskelig nå. Vi kommer til å fortsette å kjempe, men dette resultatet gjør det veldig vanskelig. Så lenge det ikke er matematisk umulig, er det ikke umulig. Vår oppgave er å kjempe videre, og det kommer vi til å gjøre. Men selv om de (Chelsea) avgir poeng, er vi fortsatt langt bak, sier Arsenal-manager Arsene Wenger.

Tottenham, som på sin side kjemper med Manchester City om å bli engelskmennenes siste representant i Champions League, krøp helt opp i ryggen på de lyseblå. Ett poeng skiller opp til inngangsbilletten til europeisk klubbfotballs største melkeku. Dessuten var det en etterlengtet opptur etter to skuffende tap mot Sunderland i ligaen og mot Portsmouth i FA-cupen.

- Dette er stort. Det var gøy å møte Arsenal etter et skuffende resultat i cupen. Vi kunne ikke dvele for lenge ved det, i og med at vi visste at dette lå foran oss. Jeg har sett på tabellen, og dette er et viktig, viktig resultat for oss, sier Spurs-kaptein Ledley King til Sky Sports, ifølge Sporting Life.