Spurs drepte nesten Arsenal-spøkelset

Så kom Walcott med en heldig hånd.

(Dagbladet.no): Arsenal-Tottenham 1-1.

Så skulle det altså ikke ta slutt i dag heller, marerittet som har plaget Tottenham i ni år og 20 møter med erkerivalen Arsenal.

I kveld ble det derby nummer 21 uten Spurs-seier.

Det så imidlertid lovende ut lenge. For etter at Arsenal åpnet kampen best, tok Tottenham over føringen fram til Jermaine Jenas ga dem ledelsen.

I andre omgang kom Arsenal inn i kampen igjen, og ti minutter før slutt kontret Theo Walcott inn utlikningen. Arsenals unggutter har nok mest grunn til å være fornøyd med det resultatet.

- Skuffet

- Jeg synes vi fortjente å vinne. Vi viste de ville komme tilbake, de ser alltid ut til å komme tilbake, og vi er skuffet over at vi ikke vant, sier Tottenham-kaptein Ledley King til Sky Sports ifølge SportingLife.

Arsenal-manager Arsene Wenger sier han er fornøyd med at laget hans kom tilbake etter at Tottenham hadde kontroll på kampen.

Spurs drepte nesten Arsenal-spøkelset

- De hadde flere sjanser enn oss, men da de scoret fikk vi en mental trøkk og kjempet for å komme tilbake etter det. Men for meg er resultatet positivt, sier franskmannen.

Han sier han vil fortsette å bruke unggutta også i returmøtet selv om det står en finaleplass på spill. Ligacupen har vært boltreplass for mange av de nest beste Arsenal-spillerne.

- Vi har tatt avgjørelser som vil bli stående også i andre kamp, sier han.

Fortjent ledelse

Nicklas Bendtner fikk en feit sjanse etter god angrepsfotball etter 14 minutter, men headingen gikk rett på keeper Radek Cerny, som ble foretrukket framfor Paul Robinson i kveld.

Etter en drøy halvtime fikk Steed Malbranque en retur rett i beina på praktisk talt åpent mål, men hadde ikke bedre tid enn at han satte ballen utenfor.

Men like etter kom målet Tottenham fortjente, da Dimitar Berbatov serverte en praktfull stikker gjennom til Robbie Keane. Han spilte på tvers til Jermaine Jenas, som enkelt breisidet ledermålet i åpent nett.

Berbatov var akkurat så strålende som han kan være før pause, men fikk det ikke til i andre omgang. Som da han bare nesten klarte å styre inn Malbranques innlegg rett før en times spill.

VAR DET HANDS? Young-Pyo Lee taklet ballen via overkroppen på Theo Walcott og i mål. På dette bildet ser det ut som det er hånda til Walcott som treffer ballen, men ut fra TV-reprisene kunne det også tolkes som magen. Uansett - dommeren godkjente utlikningen. Foto: AFP/Scanpix
VAR DET HANDS? Young-Pyo Lee taklet ballen via overkroppen på Theo Walcott og i mål. På dette bildet ser det ut som det er hånda til Walcott som treffer ballen, men ut fra TV-reprisene kunne det også tolkes som magen. Uansett - dommeren godkjente utlikningen. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Hands?

Så kom i stedet en typisk Arsenal-kontring ti minutter før slutt.

Eduardo spilte lekkert fram Theo Walcott, som hadde tre Tottenham-spillere på nakken. I avslutningsøyeblikket ble han taklet, men ballen spratt via overkroppen til Walcott og i mål.

Kanskje burde målet vært annullert for hands, men selv på gjentatte TV-repriser var det ikke helt opplagt om det var magen eller venstrearmen til Walcott som styrte inn utlikningen.

Målet blir uansett stående for all framtid, og Tottenham får heller trøste seg med at de har en ny sjanse til å stoppe den seiersløse rekka mot Arsenal i returmøtet på White Hart Lane om to uker.

ENKELT: Jermaine Jenas kunne trille inn 1-0 etter fint forarbeid av Berbatov og Keane.
OOPS, DER RØYK VI IGJEN: Tottenham-kaptein Ledley King (i bakgrunnen) fortviler mens Theo Walcott feirer utlikningen. Det var Spurs 21. kamp uten seier mot rivalene.