- Spurs er en innertier

Tjærnås om Tromsøs Europa League-trekning.

INNERTIER: Lars Tjærnås mener at Tromsø trakk drømmemotstanderen i Europa League. Foto: EPA/TAL COHEN
INNERTIER: Lars Tjærnås mener at Tromsø trakk drømmemotstanderen i Europa League. Foto: EPA/TAL COHENVis mer

(Dagbladet): I går røk Tromsø ut av europaligaen - men ble kvalifisert for gruppespillet igjen i dag tidlig da Idrettens voldsavgiftsdomstol (CAS) valgte å avvise Besiktas' anke.

I formiddag ble gruppene trukket, og Tromsø skal møte russiske Anzji Makhatsjkala, Sheriff Tiraspol (fra Moldova) og - toppen av kransekaka - Tottenham Hotspur.

- Tottenham er en inntertier. Jeg håpet at de ville trekke attraktive motstandere, som kunne gi oppmerksomhet og ekstra kroner - og god læring fotballmessig. Sånn sett var Tottenham den største ønskemotstanderen, sier C Mores fotballekspert Lars Tjærnås til Dagbladet.

Anzji og Sheriff Tottenham er et lag vi kjenner godt til. Anzji og Sheriff, på sin side, er to lag vi nordmenn kan relativt lite om. Tjærnås så Sheriff spille i Praha for tre år siden.

- De hadde mange gode spillere da, og god organisasjon. Men jeg vet ikke mye om dem nå. Anzji er selvsagt både gode og attraktive, selv om de har mistet et par av sine aller største navn, sier Tjærnås.

Roser TIL Fotballeksperten tror sjansen for at Tromsø tar seg videre er mikroskopisk, men roser fullt og helt laget:

- De er klare underdogs, og selv om jeg gjerne mobiliserer entusiasme og optimisme på deres vegne, tviler jeg sterkt på avansement. Men dette betyr mye for Tromsø. Prestisje og penger aller mest. Det er selvsagt en bakside ved dette. Det er et spørsmål om de har stall som er bred og god nok til å tåle den doble belastningen med spill i Europa League og Tippeligaen.

- Det er muligens noen andre i nedrykksstriden som jubler. Det er likevel en dag der Tromsø har størst grunn til jubel, og jeg vil rose dem for det de har gjort i Europa de seneste sesongene.

Reddet Norges ære? Tromsø er det eneste norske laget som tar seg til gruppespillet i europaligaen. Vi har heller ingen med i Champions League-gruppespillet.

TIL ALFHEIM: Tottenham-trener Andre Villas-Boas og hans Tottenham kommer til Alfheim i Europa League. Foto: AP Photo/Alastair Grant
TIL ALFHEIM: Tottenham-trener Andre Villas-Boas og hans Tottenham kommer til Alfheim i Europa League. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer

- Har Tromsø reddet Norges «ære»?

- Ja, det har de. Etter fjoråret, der vi opplevde en opptur, ville det vært en real nedtur om vi stilte uten lag. Noen mener at Tromsø har vært heldige, og kommet inn bakveien, men jeg ser annerledes på det. De har slått ut ærlige motstandere og tapte for en som er bedømt som jukser. De fortjener den plassen.

MØTER SPURS: Tromsø, her representert ved Morten Moldskred og Ruben Kristiansen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
MØTER SPURS: Tromsø, her representert ved Morten Moldskred og Ruben Kristiansen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer