Spurs-fans i slagsmål med politiet

Både supportere og politi til sykehus.

Sevilla - Tottenham 2-1.

(Dagbladet.no): Onsdag var det Manchester United-fansen som barket sammen med Roma-fansen og opprørspolitiet. Under 24 timer senere var det Tottenham-fansens tur til å havne i bråk.

Kvartfinalen i UEFA-cupen mellom Sevilla og Tottenham handlet dessverre vel så mye om batonger og stolkasting som om fotball.

Ifølge ITV er sju Spurs-supportere og én politimann fraktet til sykehus etter opptøyer på tribunen.

Daniel Wynne fra Tottenhams Hotspur Supporters\' Trust hevder overfor Sky News at det var politiet som var den mest aggressive parten.

- Etter utlikningen så vi at det var antydninger til fiendskap fra de nedre radene av tribunen. Politiet kastet seg rundt. Supporterne forsøkte å roe ting ned, men fra der vi satt så ut som det spanske politiet begynte å slå dem med batonger, sier Wynne.

Bråket skal ha startet i Sevillas gater før kampstart, og fortsatte inne på Estadio Ramon Sanchez Pizjuan da opprørspolitiet måtte skille de to lagenes supportere fra hverandre.

Sky Sports melder at 50 Spurs-supportere ble slått med batonger én time før kampstart, da de blokkerte trafikken ved hotellet der Sevilla-spillerne har holdt til mens de sang og gestikulerte.

BARKET SAMMEN:Etter at Sevilla ble tildelt et kontroversielt straffespark ble det temperatur på tribunen hvor Spurs-fansen befant seg. Politiet reagerte kjapt - men møtte motstand fra rasende supportere. Foto: Manux Fernandez/AP/SCANPIX
BARKET SAMMEN:Etter at Sevilla ble tildelt et kontroversielt straffespark ble det temperatur på tribunen hvor Spurs-fansen befant seg. Politiet reagerte kjapt - men møtte motstand fra rasende supportere. Foto: Manux Fernandez/AP/SCANPIX Vis mer

Tottenham fikk en drømmestart på kampen da Robbie Keane sendte dem i ledelsen tidlig i 1. omgang, men en kontroversiell straffeavgjørelse i favør Sevilla etter 19 minutter utløste sterke reaksjoner fra den delen av tribunen hvor de 4000 Tottenham-supporterne holdt til.

De begynte å rive opp plastsetene og kaste dem mot politiet.


Med gårsdagen friskt i minne var lovens lange arm raskt på pletten - noe som provoserte de engelske supporterne. Det brøt ut kraftige sammenstøt mellom opprørspoliti og supportere, før det roet seg igjen.

Til pause blusset bråket opp igjen, og 15-20 politimenn med batonger gikk på ny inn blant supporterne.

Utover i 2. omgang døde bråket gradvis ut.

- Jeg tror ikke spillerne har lagt noe særlig merke til det, men det er selvfølgelig skuffende å se slike ting på tribunen, sier Tottenham-assistent Clive Allen til ITV Sport.

Sevilla vant kampen 2-1.

Det var Tottenham-keeper Paul Robinson som forårsaket straffesparket som fikk fansen til å gå amok på tribunen.

Spurs-fans i slagsmål med politiet

- Jeg tok ballen. Dommeren sa til meg at jeg tok ballen, og så mannen. Utrolig skuffende, for det var så avgjørende, sier Robinson til ITV.

Aleksander Kerzjakov headet inn vinnermålet for Sevilla 10 minutter før sidebytte etter svakt forsvarsspill hos gjestene fra London.

<B>BLODIG:</B> Sju engelske supportere og én politimann skal være sendt til sykehus.