JUBELSCENER: Å senke klubben som en gang i tiden vraket ham, vekket sterke følelser i Tottenhams toppscorer Harry Kane (t.v.). Nå ser han muligheten til å kunne sikre seg mesterligaspill neste sesong. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
JUBELSCENER: Å senke klubben som en gang i tiden vraket ham, vekket sterke følelser i Tottenhams toppscorer Harry Kane (t.v.). Nå ser han muligheten til å kunne sikre seg mesterligaspill neste sesong. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Spurs-helten øyner mesterligaplass etter seieren mot Arsenal

- Ender vi foran dem på tabellen, har vi en god sjanse.

Med seier mot Liverpool tirsdag kan Tottenham distansere Merseyside-laget på tabellen. Toppscorer Harry Kane er sterk i troen på mesterligaspill på White Hart Lane neste sesong.

Lørdag scoret 21-åringen begge Tottenhams mål da de vant byderbyet mot Arsenal 2-1. Med seieren gikk de hvitkledde forbi erkerivalen på tabellen, og ligger kun ett poeng bak Manchester United og plassen som sikrer spill i mesterligaen.

Tirsdag venter nok en stor oppgave når de gjester Anfield og et Liverpool-lag som ikke har tapt på sine åtte siste seriekamper.

- Vi skal på Anfield og fortsette på samme måte som vi gjorde mot Arsenal. Hvis vi ender opp foran Arsenal på tabellen, har vi selvfølgelig en god sjanse for å komme blant de fire beste. De har tilhørt topp fire i mange år på rad, sier Kane.

Alt kan skje Spissen tør imidlertid ikke å ta det for gitt at å havne foran Arsenal gir mesterligaspill.

- Man tenker gjerne at man er sikret en plass blant de fire beste om man ender foran Arsenal, men Premier League er en merkelig liga noen ganger. Man vet aldri hva som kommer til å skje. Vi må fokusere og gjøre det vi kan, fortsetter Tottenhams toppscorer.

Totalt er Kane bokført med 22 mål i alle turneringer denne sesongen. Bare på de siste 14 kampene har det blitt elleve mål for sesongens stjerneskudd.

Fem lag De fem lagene som etter alt å dømme kommer til å kjempe om to mesterligaplasser er Tottenham (43 poeng), Arsenal (42), Manchester United (44), Southampton (45) og Liverpool (39).

Chelsea og Manchester City virker relativt komfortable på toppen av tabellen, mens Liverpool kan havne urovekkende langt bak med tap mot Tottenham tirsdag. (NTB)