MÅLSCORER: Erik Lamela scoret kampens eneste mål da Tottenham slo West Ham. Foto: NTB Scanpix
MÅLSCORER: Erik Lamela scoret kampens eneste mål da Tottenham slo West Ham. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hugo Lloris slo tilbake og trygget seier for Spurs

Spurs holdt unna i dramatiske sluttminutter

En scoring av Erik Lamela og godt keeperspill av Hugo Lloris sikret Tottenham tre poeng.

  • West Ham - Tottenham 0-1 (0-1)

Tottenham har hatt sine beste start på en Premier League-sesong og tok tre nye poeng i London-derbyet mot West Ham.

Erik Lamelas mål var nok til å sikre en ny seier, klubbens sjuende på de ni første kampene. Etter å ha mistet over et år på grunn av en lei hofteskade, var Lamela nesten tilbake til sitt gamle jeg forrige sesong og er nå en svært viktig mann for landsmannen Mauricio Pochettinos mannskap.

Likevel var det Hugo Lloris som skal ha blomstene og rosen fra Tottenham-fansen etter kampen. Lloris slo dermed tilbake etter en svak periode hvor Lloris har virket preget av fyllekjørings-fadesen sin og har gjort flere tabber.

Mot West Ham var han tilbake på sitt beste, særlig en enhånds-redning opp i borteste kryss var av ypperste klasse.

Sjansefattig

I en sjansefattig og lite velspilt første omgang var det lite som tydet på at noen av lagene skulle få til noe som helst, men gjestene

Erik Lamela ga Tottenham føringen rett før pause. Moussa Sissoko og Kieran Trippier kombinerte fint på høyrekanten, før førstnevnte dro en strøken innleggsfinte og gikk inn i feltet. Der slo han ballen inn på hodet til Lamela, som styrte ballen i lengste hjørnet forbi Fabianski.

Argentineren holdt på å skape nok en scoring rett etterpå, men en strålende Fabianski-redning fra Dier og på returen fra Sissoko gjorde at det ble med ett mål i første omgang.

Lloris redningsmann

Det nærmeste West Ham kom en utligning var to minutter ut i den andre omgangen. Et innlegg fra Cresswell dalte ned på hodet til Arnautovic, som i duell med Alderweireld fikk headingen mot lengste kryss.

Der var Lloris på plass og fikk et par fingertupper på ballen og vippet den utenfor stolpen på meget akrobatisk vis.

Tottenham sendte ikke mange mann fremover i jakten på et mål nummer to i den andre omgangen. I stedet var Pochettinos mannskap opptatt av å holde det rent bakover.

West Ham hadde ballen i nettet ved en anledning fem minutter før full tid, men Marko Arnautovic ble korrekt avblåst for offside.

På overtid fikk West Ham og særlig Arnautovic nye muligheter til å overliste den franske landslagskapteinen, men Lloris vartet opp med nye redninger og reddet alle poengene.

En annen stor skuffelse for West Ham-fansen var skaden Andrij Jarmolenko pådro seg på tampen av den første omgangen. Ukraineren har hatt en bra sesongåpning for West Ham etter overgangen fra Borussia Dortmund, men måtte bli bært av banen med det som virket som en alvorlig ankelskade.