Spurs i poengnød etter gavepakke

Forærte Sunderland uavgjort på White Hart Lane.

GAVEPAKKE: Asamoah fikk knapt noe hjelp av lagkameratene kampen igjennom, men det gjorde ingenting da Spurs-forsvaret var i det gavmilde hjørnet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTON
GAVEPAKKE: Asamoah fikk knapt noe hjelp av lagkameratene kampen igjennom, men det gjorde ingenting da Spurs-forsvaret var i det gavmilde hjørnet. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet): Tottenham - Sunderland 1-1.

Tottenham har hatt en lei tendens til å gjøre det vanskelig for seg selv i Premier League den siste tida, og hadde havnet på etterskudd i sju strake ligakamper.

Etter å ha klart å snu til seier tre av de fem første gangene, hadde det blitt to strake tap for Harry Redknapps menn.

Da Spurs fikk det første målet i en ligakamp siden bortemøtet med West Bromwich 11. september, både håpet og trodde flertallet av tilskuerne på White Hart Lane at den vonde trenden var snudd.

Velkjent oppskrift Målet fulgte en velkjent Spurs-oppskrift, og kom etter et markant overtak i banespill:

Et innlegg fra Gareth Bale mot bakre stolpe, en stuss fra Peter Crouch foran mål etterfulgt av en enkel avslutning for Rafael van der Vaart.

Nederlenderen har nå scoret i alle sine opptredener på White Hart Lane siden overgangen fra Real Madrid på overgangsvinduets siste dag.

Dagens nettkjenning var den sjuende på seks kamper på sin nye hjemmebane - fem av dem har kommet etter framspill fra  Crouch, som kom inn som innbytter for en tam Roman Pavljutsjenko etter pause.

Isolert Gyan Sunderland virket nemlig fullstendig tannløse, og en sørgelig isolert Asamoah Gyan hadde gitt hjemmeforsvaret lite hodebry i to tredjedeler av kampen.

MÅLGARANTIST: Rafael van der Vaart har scoret i samtlige kamper han har spilt på White Hart Lane, og forlenget den rekka mot Sunderland, men det holdt ikke til seier mot tabellnaboen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan
MÅLGARANTIST: Rafael van der Vaart har scoret i samtlige kamper han har spilt på White Hart Lane, og forlenget den rekka mot Sunderland, men det holdt ikke til seier mot tabellnaboen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Sang Tan Vis mer

Det var nemlig pinlig lite hjelp å hente hos lagkameratene, som hadde mer enn nok med å forsvare seg mot et opplagt Spurs-lag, med van der Vaart og Tom Huddlestone som de friskeste pustene.

Sistnevnte burde gitt vertene ledelsen før hvilen med et herlig volleytreff, som traff midt på krysset. Førstnevnte burde scoret minst ett til da han fullstendig umarkert styrte Alan Huttons innlegg utenfor med pannebrasken etter pause.

Kanskje ble også David Bentley snytt for et straffespark da han gikk overende i feltet på stillingen 0-0, men dommer Howard Webb bedømte situasjonen som filming.

Det meste skjedde med andre ord foran målet til en god Craig Gordon, som var tilbake etter skade.

Men det var neppe i sympati med Gyans håpløse arbeidsforhold at vikarmidtstopperparet William Gallas og Younes Kaboul skulle forære ghaneseren en gavepakke av de sjeldne bare to minutter etter hjemmelagets ledermål.

Uansett takket og bukket Sunderland-spissen i form av å hamre ballen forbi Heurelho Gomes da de to franskmennene, ivrige etter å klarere stikkeren fra Danny Welbeck, kolliderte med hverandre.

Dermed endte det med poengdeling mellom de to tabellnaboene, et resultat et Spurs-lag med Champions League-ambisjoner er mest misfornøyde med. Etter en lovende sesonginnledning, kan man nå begynne å snakke om et Tottenham-lag i poengnød.

Det begynner nemlig å bli langt opp til fjerdeplassen dersom Manchester City og Arsenal begge skulle vinne i morgen kveld.

Stoke slapp med skrekken I den andre kampen som ble spilt tirsdag kveld, sovnet Stoke i noen minutter på stillingen 2-0, og vertene Birmingham brukte bare fem minutter på å komme tilbake.

Men Dean Whitehead dukket opp i boksen i hektiske sluttminutter og pirket inn 3-2 og en kjærkommen seier for Stoke, som hadde fire strake ligatap bak seg.

I en mildt sagt hendelsesrik og dramatisk annen omgang på Britannia Stadium, var Ricardo Fullers soloprestasjon som ledet til 2-0 det store høydepunktet.

KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Stoke-spillerne følte seg i overkant trygge på stillingen 2-0, og slapp Birmingham tilbake i kampen, men Dean Whiteheads seine seiermål, sørget for at samtlige tre poeng ble igjen på White Hart Lane.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Stoke-spillerne følte seg i overkant trygge på stillingen 2-0, og slapp Birmingham tilbake i kampen, men Dean Whiteheads seine seiermål, sørget for at samtlige tre poeng ble igjen på White Hart Lane.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer