Spurs kan bli kjøpt av Asia-milliardærer

Roman Abramovitsj-agent jobber med saken.

• Direkte 14.30: Portsmouth - Tottenham

(Dagbladet.no) Tottenham kan bli den neste klubben som kjøpes opp av superrike utlendinger.

Den kjente agenten Pini Zahavi - som sto bak avtalen som sikret Roman Abramovitsj kontroll over Chelsea - er for tida i Singapore, hvor han er i møter med sine klienter, skriver The Observer.

- Diskusjonene er foreløpig bare på et tidlig stadium, men investorene ser på Spurs som en perfekt klubb. Den er høyprofilert og holder til i London. Det siste er veldig viktig, sier en kilde til avisa.

Zahavi har ikke vært i kontakt med Tottenham om avtalen, men han har jobbet mot klubben tidligere, seinest da Jermain Defoe ble solgt til ettermiddagens motstander Portsmouth i januar.

Koster 3-4 milliarder

Seriestarten til Tottenham har vært katastrofal, og før dagens kamp ligger londonerne helt sist i Premier League. Det er likevel en klubb med ambisjoner, og den er såpass stor at den kan være interessant for milliardærinvestorer.

Joe Lewis\' Enic-gruppe har vært majoritetseieren i Tottenham siden 2001. Dette er ikke første gang det er snakk om et eierbytte på White Hart Lane, og ifølge The Observer må en kjøper trolig ut med mellom tre og fire milliarder kroner.

ETTERLENGTET SEIER: Tottenham-gutta fikk smaken på seier igjen, da de slo Newcastle i ligacupen i midtuka. Foto: AP
ETTERLENGTET SEIER: Tottenham-gutta fikk smaken på seier igjen, da de slo Newcastle i ligacupen i midtuka. Foto: AP Vis mer

En talsmann for klubben sa i går kveld at Tottenham ikke aktivt ser etter en kjøper, men at den er pliktig til å informere aksjeholderne om eventuelle tilbud.

Lewis - som har tapt rundt fire milliarder kroner på grunn av krakket i USA - eier mer enn 80 prosent av aksjene.

Styreformann Daniel Levy har blitt kritisert for å ha tenkt for mye på penger og ikke sportslig suksess i transfermarkedet. I sommer solgte klubben publikumsfavorittene Robbie Keane og Dimitar Berbatov til Liverpool og Manchester United - noe den tjente rundt en halv milliard kroner på.

Rett før overgangsvinduet stengte kjøpte Spurs russiske Roman Pavljutsjenko for en fjerdedel av denne summen.

Verste start på 53 år

Både Sol Campbell og Jermain Defoe er meldt klare for spill mot gamleklubben Tottenham i dag, og de har ingen ambisjoner om å gi tabelljumboen en hjelpende hånd.

Spurs-manager Juande Ramos har ikke klar å få sving på de hvite og mørkeblå, selv om han ledet dem til ligacuptriumf forrige sesong. I midtuka fikk de en liten opptur igjen, da de slo ut Newcastle i ligacupen.

- Realiteten er at vi er et bunnlag. Men om en måned har vi kanskje klatret litt og om tre måneder er vi kanskje enda litt høyere på tabellen, sier Ramos ifølge BBC.

Spurs kan bli kjøpt av Asia-milliardærer

Tottenham er den eneste klubben som ikke har vunnet en seriekamp denne sesongen og det er den verste åpningen deres på 53 år.

Ramos trenger desperat en seier - i det som er hans 50. kamp som Spurs-sjef.

KATASTROFESTART: Juande Ramos\' Tottenham har ennå ikke vunnet i serien - og hans elever har levert den dårligste seriestarten på 53 år.