Spurs kjøper to høyrebacker - og begge heter Kyle

Kommer dessuten fra samme klubb.

KYLE-KJØP: Sheffield Uniteds Kyle Naughton (til venstre) og Kyle Walker (til høyre) forsøker her å stoppe Chris Eagles. Nå er begge på vei til Tottenham. Foto: AP
KYLE-KJØP: Sheffield Uniteds Kyle Naughton (til venstre) og Kyle Walker (til høyre) forsøker her å stoppe Chris Eagles. Nå er begge på vei til Tottenham. Foto: APVis mer

(Dagbladet.no) Tottenham gjør det enkelt - eller kanskje vanskelig - for seg selv, når de nå er i ferd med å kjøpe to Sheffield United-talenter.

• Begge er nemlig høyrebacker.

• Og begge heter Kyle.

London-klubben har ifølge The Independent fått et bud på drøyt 80 millioner kroner godtatt for både Kyle Naughton (20) og Kyle Walker (19).

Det kan høres litt ubalansert ut å hente inn to høyrebacker, men Naughton kan dessuten spille på venstresida. En del av avtalen med Sheffield United vil trolig dessuten innebære at Walker blir lånt ut til dem.

Everton liker neppe denne overgangen, for blåtrøyene hadde fått tillatelse fra Sheffield United til å prate med Naughton. De rødhvite snudde derimot helt om da Tottenham kom på banen og ønsket begge - og i tillegg tilbød Walker tilbake på utlån.

Ifølge lokalavisa Sheffield Telegraph har det de siste dagene stått mellom Everton og Tottenham, selv om også Aston Villa tidligere har vært interessert i Naughton.

- Dette vil bli avgjort i løpet av kort tid. Hvis ikke noe har skjedd i løpet av fredagen vil døra bli lukket. Ryktene har svirret en stund nå, og det er ikke bra i lengden, sier United-styreformann Kevin McCabe.

Samtidig som disse ungguttene hentes inn, forventes det at andre backer er på vei bort fra White Hart Lane. Walisiske Chris Gunter kan forsvinne til Nottingham Forest og både Alan Hutton og Pascal Chimbonda kan også være på vei ut.

Hele lista: Her er alle de bekreftede Premier League-overgangene