Spurs klar for Solskjær

Tottenham Hotspurs' manager Christian Gross har fått fullmakt fra styreformannen Alan Sugar til å kjøpe Ole Gunnar Solskjær fra Manchester United. Den norske landslagspilleren kan om kort tid bli lagkamerat med Steffen Iversen.

Men de siste meldingene fra England i går kveld fortalte at Solkjær-interessen blant Premier League-klubber eksploderte etter at det ble kjent at han trolig er på vei bort fra United.

Etter det Dagbladet erfarer fra seriøse kilder vil både Leeds, Nottingham Forest og Southampton være med i kampen om Ole Gunnar Solkjærs underskrift.

Tottenham Hotspurs' ledelse var mest konkrete i sitt utspill:

- Vi er svært interessert i Solkjær, men det er også alt jeg kan si om dette akkurat nå, fortalte Christian Gross i går kveld på Spurs offisielle nettside.

Et par timer tidligere skapte Manchester Uniteds manager Alex Ferguson en åpning for at nordmannen kan bli solgt. På en pressekonferanse i anledning av kjøpet av Dwight Yorke fra Aston Villa for 12,6 millioner pund (ca. 157 millioner norske kroner), sa Alex Ferguson:

Mistrives

- Det at vi nå får Dwight Yorke betyr ikke at andre spillere må forlate klubben. Jeg har nå den stallen jeg trenger for Mesterligaen.

- Men det er klart at hvis noen spillere mistrives med situasjonen og vil bort, så vil vi gå i forhandlinger med interesserte klubber, fortalte Alex Ferguson.

Fjerdevalg

London-avisa Evening Standard skriver at Ole Gunnar Solkjær vil koste mellom 56 og 62,5 millioner norske kroner. United betalte ca. 18,5 millioner kroner da han ble kjøpt fra Molde.

I sin første sesong i Manchester i 1996-97 scoret Ole Gunnar 18 mål i 32 ligakamper og ble nummer tre på scorer-lista i Premier League. Bare Alan Shearer og Ian Wright kom foran.

  • Forrige sesongen var Solskjær mye ute av laget, mest på grunn av skader. Og nå er han altså plutselig blitt fjerdevalget som spiss i United, bak Andy Cole, Teddy Sheringham, Paul Scholes og nyinnkjøpte Dwight Yorke.

Tottenhams manager Christian Gross har vært på spissjakt i hele sommer. Med Steffen Iversen på sidelinjen med skade og et tomrom etter Jürgen Klinsmann, må Gross handle fort.

Men førstevalget Alexander Zickler fra Bayern München forsvant i det blå etter tyskernes kontante nei. Inters Nwankwo Kanu var for så vidt på vei til London, men det viste seg at hans kneskade er så alvorlig at han ikke blir spilleklar på lenge.

Alt dette gjør det svært sannsynlig at Ole Gunnar Solskjær snart blir Tottenham-spiller.

I Manchester United jublet man etter at klubben sikret seg Dwight Yorke få timer før påmeldingsfristen til Mesterligaen gikk ut. Det ble den nest dyreste overgangen noensinne mellom britiske fotballklubber.

Ole Gunnar Solskjær