INTENSIVBEHANDLES: Situasjonen er alvorlig for den engelske målkongen Jimmy Greaves. Foto: Wenn / NTB Scanpix
INTENSIVBEHANDLES: Situasjonen er alvorlig for den engelske målkongen Jimmy Greaves. Foto: Wenn / NTB ScanpixVis mer

Spurs-målkonge rammet av alvorlig slag

Klubben føler med familien.

(Dagbladet:) Tottenhams ubestridte målkonge Jimmy Greaves (75) ligger på intensivavdelingen på et sykehus i London etter å ha blitt rammet av et alvorlig slag, forteller familien.

I en uttalelse, formidlet gjennom Facebook-kontoen JimmyGreaves.net, skriver familien:

«Fotballegenden Jimmy Greaves ble rammet av et alvorlig slag søndag 3. mai, og får intensivbehandling på sykehus.

Hans kone Irene og hans fire barn har bedt om ro under en vanskelig tid for familien. De vil utstede en oppdatering om hans tilstand når det er betimelig.

Jimmy hadde et mindre slag i 2012, men var tilsynelatende frisk igjen. Han skulle inkluderes i Tottenham Hotspur Hall of Fame 13. mai på en utsolgt tilstelning på White Hart Lane. Dette er alt vi ønsker å si for øyeblikket.»

Knallsnitt 75-årige Jimmy Greaves hadde et scoringssnitt som svært få andre i engelsk fotball kan skilte med: Han lagde 44 mål på 57 landskamper for England, og noterte seg for 266 scoringer på 379 kamper for Tottenham.

- Alle i klubben ønsker Jimmy Greaves god bedring etter slaget han fikk i går. Våre tanker er med Jimmy og hans familie, skriver Tottenham på Twitter.

Verdensmester Og på hjemmesida, spurs.co.uk, heter det:

«Som vår beste målscorer noensinne topper Jimmy den historiske scoringslista med 266 mål på 379 kamper mellom 1961 og 1970. Han scoret i FA-cupfinalen i 1962 og i cupvinnercupfinalen i 1963, og han vant FA-cupen for andre gang i 1967. Han var en del av Englands VM-vinnende tropp i 1966, og scoret 44 mål på 57 landskamper - noe som gir ham fjerdeplassen på Englands toppscorerliste.»