Spurs mot United på Ullevaal eller Lerkendal? Glem det!

Britiske fans raser mot forslag om å flytte Premier League-kamper ut av England.

(Dagbladet.no): I går lanserte Premier League et forslag om å øke sesongen fra 38 til 39 kamper, der de 10 ekstra oppgjørene skal spilles verden rundt.

Alle byer i verden inviteres til å søke rollen som vertskap for Premier Leagues stjernegalleri, og dermed er det mulig at for eksempel Wayne Rooney og Dimitar Berbatov kan starte på Ullevaal eller Lerkendal i ligaspill.

Det er mer trolig at byer som Los Angeles, Sydney, Singapore og Dubai får kampene, hvis forslaget gjennomføres i 2010/2011-sesongen. Uansett valg av byer hånes ideen i Storbritannia i dag.

Latterlig idé

Britiske supportere The Times har snakket med mener grådighet nok en gang vinner over lange tradisjoner dersom Premier League flyttes utenlands.

- Vi er ikke i tvil om at de aller fleste supportere er mot dette, og vi tror noe slikt ville gjøre Premier League til en farse. Da denne latterlige ideen dukket opp først i oktober, hadde vi avstemning på nettsidene våre. 80 prosent gikk voldsomt mot dette, sier Malcolm Clarke i det engelske fotballsupporterforbundet.

Til sammenlikning svarte 66 prosent av de som stemte hos Dagbladet.no i går følgende: - Tull! Engelsk fotball skal spilles i England.

Britiske fans mener ligaen viser forakt for vanlige folk når slike forslag legges på bordet.

DÅRLIG MOTTAKELSE I ENGLAND: Premier League beskyldes for å bare tenke penger, med forslaget om å la engelske lag spille 10 kamper utenfor Storbritannias grenser. Foto: Scanpix/Ap
DÅRLIG MOTTAKELSE I ENGLAND: Premier League beskyldes for å bare tenke penger, med forslaget om å la engelske lag spille 10 kamper utenfor Storbritannias grenser. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Helt kort handler dette om: «Nå har vi pengene deres her, kan vi få folk andre steder til å dra noe opp fra lommene?». Premier League vil bare tjene penger, sier supportertalsmannen.

Aprilsnarr?

Slikt snakk avvises av Premier League-formann Richard Scudamore, storbykampene handler ikke bare om penger. Mest, ja.

- Det er en måte på å utvikle Premier League. Hvis ikke vi gjøre det vil noen andre gjøre det, sier Scudamore.

Enkelte managere i toppdivisjonen er positive til forslaget, i utgangspunktet. Middlesbrough-sjef Gareth Southgate visste ikke hva han skulle tro da han hørte om saken i går.

- Er det 1. april? Jeg regner dette som svært usannsynlig. Jeg tror ikke det er et realistisk forslag, sier Boro-sjefen.

Også Erik Hagens sjef i Wigan, Steve Bruce, blir fnisete av forslaget.

- Dette overrasker meg ikke, men jeg tror det kan irritere. Kan du tenke deg at noen går til Fergie (United-sjef Alex Ferguson) og sier til ham: «Forresten, dere spiller ikke hjemme til helgen, dere skal til Japan. Det skulle jeg likt å se.

NYE LOMMER Å TØMME? Supportere mener det er et bevis for forakt mot tradisjoner hvis Chelsea og Liverpool spiller seriekamp for eksempel i USA. Søndag møtes lagene i London. Foto: Scanpix/Reuters
NYE LOMMER Å TØMME? Supportere mener det er et bevis for forakt mot tradisjoner hvis Chelsea og Liverpool spiller seriekamp for eksempel i USA. Søndag møtes lagene i London. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Spurs mot United på Ullevaal eller Lerkendal? Glem det!