Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs mot United på Ullevaal eller Lerkendal? Glem det!

Britiske fans raser mot forslag om å flytte Premier League-kamper ut av England.

(Dagbladet.no): I går lanserte Premier League et forslag om å øke sesongen fra 38 til 39 kamper, der de 10 ekstra oppgjørene skal spilles verden rundt.

Alle byer i verden inviteres til å søke rollen som vertskap for Premier Leagues stjernegalleri, og dermed er det mulig at for eksempel Wayne Rooney og Dimitar Berbatov kan starte på Ullevaal eller Lerkendal i ligaspill.

Det er mer trolig at byer som Los Angeles, Sydney, Singapore og Dubai får kampene, hvis forslaget gjennomføres i 2010/2011-sesongen. Uansett valg av byer hånes ideen i Storbritannia i dag.

Latterlig idé

Britiske supportere The Times har snakket med mener grådighet nok en gang vinner over lange tradisjoner dersom Premier League flyttes utenlands.

- Vi er ikke i tvil om at de aller fleste supportere er mot dette, og vi tror noe slikt ville gjøre Premier League til en farse. Da denne latterlige ideen dukket opp først i oktober, hadde vi avstemning på nettsidene våre. 80 prosent gikk voldsomt mot dette, sier Malcolm Clarke i det engelske fotballsupporterforbundet.

Til sammenlikning svarte 66 prosent av de som stemte hos Dagbladet.no i går følgende: - Tull! Engelsk fotball skal spilles i England.

Britiske fans mener ligaen viser forakt for vanlige folk når slike forslag legges på bordet.

DÅRLIG MOTTAKELSE I ENGLAND: Premier League beskyldes for å bare tenke penger, med forslaget om å la engelske lag spille 10 kamper utenfor Storbritannias grenser. Foto: Scanpix/Ap
DÅRLIG MOTTAKELSE I ENGLAND: Premier League beskyldes for å bare tenke penger, med forslaget om å la engelske lag spille 10 kamper utenfor Storbritannias grenser. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

- Helt kort handler dette om: «Nå har vi pengene deres her, kan vi få folk andre steder til å dra noe opp fra lommene?». Premier League vil bare tjene penger, sier supportertalsmannen.

Aprilsnarr?

Slikt snakk avvises av Premier League-formann Richard Scudamore, storbykampene handler ikke bare om penger. Mest, ja.

- Det er en måte på å utvikle Premier League. Hvis ikke vi gjøre det vil noen andre gjøre det, sier Scudamore.

Enkelte managere i toppdivisjonen er positive til forslaget, i utgangspunktet. Middlesbrough-sjef Gareth Southgate visste ikke hva han skulle tro da han hørte om saken i går.

- Er det 1. april? Jeg regner dette som svært usannsynlig. Jeg tror ikke det er et realistisk forslag, sier Boro-sjefen.

Også Erik Hagens sjef i Wigan, Steve Bruce, blir fnisete av forslaget.

- Dette overrasker meg ikke, men jeg tror det kan irritere. Kan du tenke deg at noen går til Fergie (United-sjef Alex Ferguson) og sier til ham: «Forresten, dere spiller ikke hjemme til helgen, dere skal til Japan. Det skulle jeg likt å se.

NYE LOMMER Å TØMME? Supportere mener det er et bevis for forakt mot tradisjoner hvis Chelsea og Liverpool spiller seriekamp for eksempel i USA. Søndag møtes lagene i London. Foto: Scanpix/Reuters
NYE LOMMER Å TØMME? Supportere mener det er et bevis for forakt mot tradisjoner hvis Chelsea og Liverpool spiller seriekamp for eksempel i USA. Søndag møtes lagene i London. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
image: Spurs mot United på Ullevaal eller Lerkendal? Glem det!
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media