Spurs og Liverpool sliter med skader

Både Tottenham og Liverpool sliter med skader og suspensjoner før ettermiddagens storkamp på White Hart Lane.

For Tottenham må venstreback Ben Thatcher stå over med karantene etter utvisningen mot Sunderland for to uker siden. I tillegg er fortsatt Steffen Iversen, Øyvind Leonhardsen, Sol Campbell og Maurico Tarrico ute med skade.

Inn på laget kommer debutant Alton Thelwell og Englands U21-landslagsspiller Ledley King.

Heskey suspendert

Enda værre er det for Liverpool som må unnvære en rekke sentrale spillere. Spissen Emile Heskey har scoret syv ganger på seks kamper, men står denne gang over med karantene etter utvisningen mot Chelsea i ligacupen.

Også Christian Ziege er ute med en akillesskade, mens Stephen Gerrard starter på benken med sin lårstrekk. Det kommer i tillegg til langtidsskader på Patrick Berger, Vegard Heggem og Jamie Redknapp. Det kan bety problemer for et Liverpool-lag som har bare en seier på bortebane denne sesongen.

-Vi må være mer profesjonelle, og sørge for å beholde ledelsen når vi først har tatt den, sier manager Gerrard Houllier til Sky Sports.

I forrige bortekamp ledet Liverpool tre ganger mot Leeds, men likevel tok hjemmelaget alle tre poengene. Også i oppgjørene mot Southampton og West Ham kastet Liverpool bort ledelsen på bortebane. I tillegg har Anfield-klubben bortetap mot London-duoen Arsenal og Chelsea.

- Mot Arsenal tapte vi en fysisk kamp, mens Chelsea ga oss en leksjon i effektiv fotball. Vi trenger å forbedre vårt deffensive spill, men jeg er sikker på at vi har spillerne som kan klare det, sier Liverpool-sjefen.

Owen tilbake

En av de han kan sette sin lit til er Tysklands defensive midtbanegeneral Dietmar Hamann som ser ut til å ha ristet av seg skaden som holdt tyskeren borte fra sist ukes storseier mot Coventry.

- Dieter har gjort en fantastisk jobb for oss og kommer bare til å bli bedre, sier en optimistisk Houllier.

Liverpool kan også glede seg over at Michael owen er tilbake i førsteelleveren etter sine skadeproblemer.

  • Tottenham har vunnet fem av seks hjemmekamper denne sesongen. Liverpool har bare vunnet en bortekamp.