Spurs opp fra sumpa

LONDON (Dagbladet): Tottenham - Newcastle 2-0. Jürgen Klinsmann ble hentet til Tottenham for å sikre ny kontrakt i Premier League. Gårsdagens heading brakte Spurs opp fra sumpa.

Men det brenner fremdeles et blått lys for Espen Baardsen og Steffen Iversens framtid i gulldivisjonen. Enda verre står det til med Newcastle og manager Dalglish. Kenny fikk to baklengs fra sine «egne» i går.

Dalglish ville ikke ha David Ginola på St. James Park og solgte ham til Tottenham. Les Ferdinand gikk samme veien. I går la Ginola opp til begge Spurs-målene og Ferdindand scoret det ene. Men manager Dalglish forsvarer at han lot både Ferdinand og Ginola gå.

Angrer ikke

- Jeg angrer ikke på det, sier han.

- Ginola ville ikke være hos oss, han møtte aldri opp da vi startet treninga foran sesongen. Sånne spillere kan vi ikke ha, sier Dalglish.

- Ferdinand ble fortalt at han neppe kom til å være fast på laget, som han selv ville. Av Alan Shearer, Faustino Asprilla og Les Ferdinand valgte jeg å selge Les, sier Dalglish.

Han fikk rundt hundre millioner for dem etter dagens kurs, men det spørs om han ikke kunne trengt spillerne mer enn penga.

I alle fall Ginola.

Tror på kontrakt

Franskmannen var strålende. Vanvittig glad i ballen som vanlig, men så lenge han klarer å skape noe med den, som i går, er det vakkert.

  • Forspillet til 1-0 var nydelig. Ginola trakk langs 16-meteren, hælfintet bort en Newcastle-forsvarer og la presis på panna til Jürgen Klinsmann som scoret et mål både han sjøl - og ikke minst Tottenham - trengte sårt.
  • 2-0 kom etter en Ginola-corner. Les Ferdinand møtte på bakerste stolpe og etterlot ingen tvil om at det finnes forlenget Spurs-liv i Premier League.

Det gjør det sannsynligvis for Newcastle også. Det tror i alle fall Kenny Dalglish.

- Vi trenger tre eller fire poeng til. Det klarer vi, sier han.