BILDET SPURS-FANSEN IKKE VIL SE: Gareth Bale ligger å vrir seg i smerte. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpix
BILDET SPURS-FANSEN IKKE VIL SE: Gareth Bale ligger å vrir seg i smerte. Foto: AP Photo/Matt Dunham/NTB scanpixVis mer

Spurs-opphenting overskygget av at Bale måtte ut på båre

Svært dårlig nyhet for Tottenham.

(Dagbladet): Tottenham - Basel 2-2 (1-2)

Gareth Bale ble liggende på gresset og vri seg i smerte like før slutt etter et solid overtråkk. Han ble båret ut av banen på båre, og ansiktsuttrykket til Spurs-manager André Villas-Boas fortalte det meste om hva det betyr for Tottenham. Det er uvisst hvor lenge spilleren bli borte fra fotballbanen.

- Han vred ankelen. I øyeblikket er det mye smerte, men forhåpentligvis er det ikke så ille som det kunne ha vært. Følelsen her i spillertunnellen på White Hart Lane er at skaden hans er veldig lik en ankelskade han har hatt tidligere, sier Villas-Boas ifølge BBC.

Europaligaen får ikke like mye publisitet som Champions League, men du verden for noen underholdende kamper vi fikk servert i kveld. Den første omgangen mellom Tottenham og Basel var et fyrverkeri hvor begge lag prioriterte den offensive delen av spillet.

UT PÅ BÅRE: Gareth Bale pådro seg en dridning i ankelen like før slutt. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB scanpix
UT PÅ BÅRE: Gareth Bale pådro seg en dridning i ankelen like før slutt. Foto: AFP PHOTO / IAN KINGTON / NTB scanpix Vis mer

I den andre omgangen måtte Tottenham jage for å få utligningsmålet, og når det først kom var det en skikkelig perlescoring som ble servert på White Hart Lane. Gylfi Sigurdsson dro seg inn i banen fra høyre før han hamret ballen i mål via et Basel-bein.

Begge lag var villige til å angripe for å få den tredje scoringen, men ingen klarte å sette sjansene mot slutten av kampen. Dermed er det duket for et spennende returoppgjør.

Sjokkåpning Basel yppet seg tidlig, og kunne tatt ledelsen før det var spilt ti minutter. Det tok likevel en snau halvtime før den første scoringen kom. Det sveitsiske laget rullet fint opp på høyrekanten, og inne i boksen vartet Marco Streller opp med en fin vending før han hamret ballen i stolpen. Returen tok Valentin Stocker seg av, og bortelaget var i ledelsen.

Det tok bare fire minutter før den andre scoringen var et faktum. Fabian Frei fikk stå helt alene på bakerste stolpe etter en corner, og han sendte ballen i mål via bakken. Først da våknet Tottenham, og bortelaget fikk sin redusering før hvilen.

Emmanuel Adebayor klarte først ikke å stokke beina da han skulle avslutte fra seks meter, men fikk muligheten på nytt da Scott Parker vant tilbake ballen. På det andre forsøket sendte togoleseren ballen i nettet.

William Gallas måtte også forlate banen med en smell, og Tottenham avsluttet kampen med ni mann.

PS: I den første omgangen bommet Scott Parker på en sjanse som så og si var ferdigscoret. Midtbanespilleren skulle bare bredside ballen i det tomme måålet fra seks meter, men traff i stedet lagkamerat Lewis Holtby slik at ballen gikk utenfor.