Spurs på 4. plass

Slo Fulham i kveld.

(Dagbladet.no:) Tottenham - Fulham 1-0. Kampen var ikke mer enn åtte minutter gammel da Jermain Defoe scoret sitt tredje mål for sesongen.

Han stakk i bakrommet på en lang pasning fra Young-Pyo Lee, og spurtet fra Fulham-forsvaret. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

Etter scoringen kom Fulham mer inn i kampen. Men gjestene skapte ikke en skikkelig sjanser før det var spilt 21 minutter.

Claus Jensen spilte vegg på midten og forserte framover. Han klinte til fra 25 meter, og skuddet smalt i tverrliggeren.

Litt seinere våknet imidlertid Spurs igjen, takket være blendende spill av spissene. Defoe slo ballen til Mido, fikk den tilbake og serverte Mido på 12-13 meter. Egypteren skjøt over etter det flotte forspillet.

Mido var i dag tilbake på banen, etter at han ble utvist i Tottenhams 0-2-tap mot Chelsea.

Sjanseskred

1. omgang var ikke akkurat noe fyrverkeri av en fotballkamp, selv om Spurs-sjef Martin Jol før kampen sa han ønsker seg mer underholdning på fotballbanen.

HØYT OPPE: Mido og Jermain Defoe fikk en pangstart på kampen, og med seieren klatret Spurs til 4. plass på tabellen. Foto: EPA
HØYT OPPE: Mido og Jermain Defoe fikk en pangstart på kampen, og med seieren klatret Spurs til 4. plass på tabellen. Foto: EPA Vis mer

Etter pause eksploderte det derimot en smule, og i løpet av de første ti minuttene hadde begge lagene flere store målsjanser.

Fulham skapte den største etter 52 minutter.

Tomasz Radzinski stakk inn i feltet på et innlegg, og fikk ei tå på ballen på fem meter. Paul Robinson reaksjonsreddet skuddet, og viste hvorfor han er Englands førstekeeper.

Lavere tempo

Dette trykket - fra begge lag - kunne nesten ikke vare hele kampen ut, og tempoet dabbet litt av utover i omgangen.

Tottenham hadde stort sett kontroll på Fulham, men klarte ikke selv å skape de helt store sjansene.

Det holdt derimot til seier, mot et Fulham-lag som absolutt beit fra seg på bortebane. De har bare én seier så langt i sesongen, men kommer til å klatre oppover på tabellen hvis de fortsetter som i dag.

Spurs ligger nå på 4. plass, og toppen av tabellen er nå veldig London-dominert. Fire av de fem øverste lagene er fra den engelske hovedstaden.

SCORET: Jermain Defoe gjorde ingen feil alene med keeper.
SPURS-JUBEL: Mido løfter opp målscorer Jermain Defoe.
TVERRLIGGEREN: Claus Jensen fyrte av en kanon i 1. omgang, som smalt i tverrliggeren.
KJEMPESJANSE: Tomasz Radzinski skjøt fra fem meter, men Paul Robinson reddet mesterlig.