KJØRTE OVER FULHAM I 2. OMGANG: Roman Pavljutsjenko blir overfalt av Gareth Bale og Luka Modric etter å ha satt inn 2-1 med en presis venstrebeinsvolley. Tottenham vant til slutt 3-1 og er klare for semifinale i FA-cupen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth
KJØRTE OVER FULHAM I 2. OMGANG: Roman Pavljutsjenko blir overfalt av Gareth Bale og Luka Modric etter å ha satt inn 2-1 med en presis venstrebeinsvolley. Tottenham vant til slutt 3-1 og er klare for semifinale i FA-cupen. Foto: AP Photo/Kirsty WigglesworthVis mer

Spurs på vei mot Wembley

Sterk snuoperasjon reddet seier.

|||

Tottenham tok seg til semifinale i FA-cupen på bekostning av Fulham med 3-1-seier onsdag.

Etter at det første oppgjøret mellom de to londonlagene endte målløst, måtte Tottenham og Fulham møtes til omkamp på White Hart Lane.

Gjestene fra Vest-London kom best i gang i onsdagens kamp. Damien Duff fant Bobby Zamora, som sendte Fulham i ledelsen etter 17 minutter.

Brede Hangeland og lagkameratene gikk til pause med 1-0-ledelse, men det tok ikke mer enn to minutter av annen omgang før Tottenham var tilbake i kampen. Innbytter David Bentley slo et frispark fra venstre kant, som gikk forbi alle og i mål.

Etter en times spill var det tid for ny Tottenham-jubel da Roman Pavljutsjenko gjorde 2-1 til vertene. Seks minutter senere rundet leiesoldat Eidur Gudjohnsen keeper og satte inn til 3-1 for hvittrøyene.

Brede Hangeland spilte hele kampen i Fulhams midtforsvar, mens Bjørn Helge Riise var ubenyttet reserve.

Tottenham møter kriserammede Portsmouth i semifinalen. I den andre semifinalen skal John Carews Aston Villa i aksjon mot tittelforsvarer Chelsea.

(NTB)