Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs sikter mot toppen

Steffen Iversen byttet ut, Øyvind Leonhardsen i 90 minutter etter en langvarig skade og Tottenhams manager Graham var klar i sin tale: - Denne sesongen skal vi vinne noe, vi skal spille i Europa. Dermed Spurs-basta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Graham deppet etter allerede åtte minutter. Ipswichs Mark Venus hadde ikke stjernetreff med frisparket, men ballen gikk via to blad Steffen, Freund og Iversen. Spurs' nye keeper Neil Sullivan ble fintet ut og 0-1.

- Det var et tullemål, men vi kom jo sterke tilbake og hadde kontroll over kampen, sier Steffen Iversen. Nordmannen som vi har sett langt bedre som nummer ti.

Men Spurs våknet, dvs. backen Stephen Carr og driblefanten fra Ukraina, Sergej Rebrov.

Graham smilte

Etter 29 minutter ble Carr felt, pasning fra Rebrov. Darren Anderton satte inn straffesparket. Minuttet etterpå spilte Rebrov igjen Carr fri. Den lille backen lurte seg inn i feltet og satte ballen i nettet. Fra kloss hold. Da smilte Graham.

- Vårt mål denne sesongen er å komme ut for å spille i Europa. For å gjøre det må vi gjøre det bra i ligaen.

- Overrasket over Ipswich?

- Et godt spillende lag. Men, for oss var det viktigst å vinne den første kampen på hjemmebane. Vi fikk en verst tenkelig start da de scoret tidlig i første omgang, men vi tok over og skapte de fleste sjansene. Vi viste at vi er et spillende lag. - Debutant Rebrov? - Meget godt fornøyd med Sergej Rebrov, han er både en individualist og en ekstrem lagspiller. Han var involvert i to av våre mål. Reb kan både lage mål og skape sjanser for andre, det trenger Tottenham, sier George Graham.

Topp seks

- Hvor på tabellen må Spurs havne for at klubben skal være fornøyd?

- Vi skal være blant topp seks, det blir hardt. Vi trenger fortsatt noen spillere til, for sesongen er lang med både skader, spillere ute av form og spillere som blir utestengt.

- For to sesonger siden rykket nesten Tottenham ned, jeg er strålende fornøyd med den framgangen vi har hatt, sier Graham i hvit skjorte, slips, blankpussete sko og strekk i buksa.

White Hart Lane-fakta

Underholdningsverdi: Akkurat middels for en nøytral tilskuer, men dem var det ikke mange av.

Kampens beste: Stephen Carr, målscorende back, god med ballen, rask, offensiv og til å stole på bak.

Ipswichws beste: David Johnson og Herman Hreidarsson, førstnevnte var millimeterne unna å score et par ganger. Ga Sol Campbell store problemer. Nyinnkjøpte Herman fra Wimbledon debutert med soliditet, merkelig at Dons solgte ham.

Latter: Da manager Graham snublet i noen flasker som sto på sidelinja.

EN GREPA CARR: Stephen Carr lurer seg fram gjennom Ipswich-forsvaret og scoret Tottenhams andre mål, på en sjanseløs Richard Wright. Spurs-backen var best av alle på White Hart Lane.