Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs-sjefen: - Leicester kommer til å stille med Liverpool-drakter

Nøkkeloppgjør i tittelkampen.

- HELT NORMALT: Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino understreker at laget hans må gjøre jobben selv om klubben skal vinne sin første ligatittel siden 1961. I kveld ser han for seg at Leicester-spillerne sitter med Liverpool-drakter foran TV-en når Spurs møter nettopp Liverpool på Anfield. Foto: NTB Scanpix
- HELT NORMALT: Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino understreker at laget hans må gjøre jobben selv om klubben skal vinne sin første ligatittel siden 1961. I kveld ser han for seg at Leicester-spillerne sitter med Liverpool-drakter foran TV-en når Spurs møter nettopp Liverpool på Anfield. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sju kamper gjenstår av årets Premier League, og det ligger an til et vanvittig drama i kampen om serietittelen.

Leicester City har fem poengs forsprang på Tottenham, og ytterligere seks poeng bak - med en kamp mindre spilt - følger Arsenal.

Det som er åpenbart er at Claudio Ranieris Leicester må begynne å avgi poeng om de skal kaste bort muligheten til å vinne klubbens første ligatittel noensinne.

Tøff bortekamp Tottenham-manager Mauricio Pochettino håper det skjer i morgen, når «revene» tar imot formsterke Southampton hjemme. Argentineren bruker imidlertid energien på å gjøre sitt eget lag best mulig forberedt til bortemøtet med Liverpool i kveld.

Tottenham kan være nødt til å vinne alle sine sju gjenstående kamper om de skal sikre klubbens første ligatittel på 55 år. Det betyr at de altså må slå Jürgen Klopps lag.

Det er lettere sagt enn gjort.

Tottenham har slitt voldsomt på Anfield de siste årene. Spurs har bare vunnet én av de siste 21 Premier League-bortemøtene med Liverpool.

Riktig fokus Denne runden er den siste der Tottenham får muligheten til å spille før Leicester. I løpet av de siste seks rundene spiller Leicester før Tottenham ved fire anledninger, blant annet fordi Tottenham er blitt satt opp på tre mandagskamper.

- Det er helt normalt at vi håper at de skal tape poeng, fordi vi er ærgjerrige, ambisiøse og vi har lyst til å vinne tittelen. Når det er sagt, så kan vi ikke fokusere på det. Vi må fokusere på oss selv. Det hjelper ikke at de taper poeng hvis vi også gjør det, sier Mauricio Pochettino, ifølge The Guardian.

Han håper eksklubben Southampton kan gjøre Tottenham en tjeneste ved å ta poeng på King Power Stadium i morgen. Han minner samtidig om at Leicester kommer til å være akkurat like opptatt av at Liverpool tar poeng mot Tottenham i kveld.

- Det går begge veier. Claudio Ranieri og alle spillerne hans kommer til å se vår kamp lørdag med Liverpool-drakter. Det er helt normalt og det er sånn det skal være, sier han.

- Må gjøre jobben Pochettino sier at London-klubben skal bruke 2-1-seieren borte mot Manchester City som motivasjon.

I RØDT I KVELD? Mauricio Pochettino tror Marc Albrighton og resten av Leicester-spillerne kommer til å ha på seg imaginære Liverpool-drakter i kveld. Foto: Action Images / Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
I RØDT I KVELD? Mauricio Pochettino tror Marc Albrighton og resten av Leicester-spillerne kommer til å ha på seg imaginære Liverpool-drakter i kveld. Foto: Action Images / Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

- Seieren mot City var positiv for oss, for det aller viktigste er å ha trua. Det var en sterk seier. Det var tar med oss er at vi tror på seier på Anfield. Når det er sagt, så er dette fotball, og vi må levere en god prestasjon for å vinne kampen. Vi må bare gjøre jobben, sier han.

Argentineren setter helt sikkert sin lit til at Tottenhams sterke borteform skal fortsette. Nord-londonerne har bare tapt én av sine siste 14 bortekamper i Premier League.

- Sju finaler Et av Tottenhams supertalenter, Eric Dier - som headet inn Englands seiersmål i bortekampen mot Tyskland forrige uke - kaller kveldens kamp for en finale.

- Dette blir den første av sju finaler. Vi gleder oss til det som kommer og må bare ta en av kamp av gangen, slik vi har gjort hele sesongen. Det blir en veldig vanskelig kamp, men helt sikkert seerverdig for de nøytrale, sier han til Sky Sports.

- Hvis du hadde sagt til oss før sesongen at vi kom til å havne på 2. plass, tror jeg vi ville være fornøyde. Men sånn som situasjonen er nå - med den ambisiøse gruppa og manageren vi har - må vi gjøre det så bra som mulig. Hvis det betyr at vi kan vinne serien, må vi satse mot det, sier han videre.

• Liverpool - Tottenham sendes på TV 2 Sport Premium i kveld, med avspark klokka 18.30.

SUPERKVARTETT: Tottenhams Dele Alli (f.v.), Eric Dier, Harry Kane og Danny Rose var alle viktige for England da Tyskland ble slått 3-2 i Berlin forrige uke. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix
SUPERKVARTETT: Tottenhams Dele Alli (f.v.), Eric Dier, Harry Kane og Danny Rose var alle viktige for England da Tyskland ble slått 3-2 i Berlin forrige uke. Foto: David Klein / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix Vis mer