1000 PROSENT TOTTENHAM: Selv om han holdt med Arsenal som ung, sier Harry Redknapp han i dag er 1000 prosent Tottenham. Foto: AFP
1000 PROSENT TOTTENHAM: Selv om han holdt med Arsenal som ung, sier Harry Redknapp han i dag er 1000 prosent Tottenham. Foto: AFPVis mer

Spurs-sjefens hjerte banket for Arsenal

Så ble faren overtalt.

|||(Dagbladet.no) Tottenham-sjef Harry Redknapp er en av de mest fargerike managerne i Premier League.

Nå forteller han at hans hjerte også har endret farge i løpet av åra.

Mange tenker nok på Redknapp som en West Ham-mann. Han spilte selv åtte år i Øst-London og har også vært manager i klubben i sju år. Men da han var ung banket fotballhjertet hans for en annen London-klubb, nemlig Arsenal.

Det er ikke akkurat musikk i ørene til Tottenham-fansen.

Arsenal-gal far
Forfatteren av flere Tottenham-bøker, Harry Harris, møtte nylig Redknapp i forarbeidet til boka «Down Memory Lane». Da ble Arsenal-fortida raskt et tema, skriver Harris i sin Soccernet-spalte.

- Faren min var Arsenal-gæren, og da jeg var liten tok han meg med for å se på dem. Så Arsenal var laget mitt da jeg var ung, sier Redknapp.

Men unge Redknapp var ikke bare fotballsupporter, han var også en lovende spiller - og det fikk Arsenals største rivaler med seg.

HAMMERS-MANN: Harry Redknapp spilte for West Ham i åtte år og har vært manager i klubben i sju. Han innrømmer at West Ham på mange måter er klubben hans. Foto: REUTERS
HAMMERS-MANN: Harry Redknapp spilte for West Ham i åtte år og har vært manager i klubben i sju. Han innrømmer at West Ham på mange måter er klubben hans. Foto: REUTERS Vis mer

- Da jeg var 11 og spilte for East London Schools, så Spurs-speider Dickie Walker meg spille på Old Den mot Wandsworth Boys. Han gikk til faren min og sa «Hei, jeg er Dickie Walker og Tottenham-speider, sønnen din har det som trengs», minnes Harry Redknapp.

Walker klarte å overbevise pappa Redknapp om at Spurs var et riktig valg, og de fire neste åra var Harry en del av ungdomssystemet til Tottenham.

Ble Spurs-hekta
- Jeg møtte Bill Nicholson (tidligere Tottenham-manager) og i skoleferiene trente jeg på Cheshunt, hvor jeg møtte spillere som Dave Mackay og Danny Blanchflower, sier Redknapp.

Hjertet var ikke lenger like rødt.

- Jeg så alle Tottenham-kampene, spesielt de europeiske oppgjørene i midtuka, de var veldig spesielle på den tida.

Redknapp fikk aldri noe tilbud fra Tottenham da han ble eldre, og dermed gikk turen igjen tilbake til Øst-London, hvor han skrev under for West Ham.

- Jeg endte opp i West Ham og mange tror at det er klubben min, og på mange måter er den jo det. Men nå er Spurs 1000 (!) prosent klubben min.