Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs-sjefens hjerte banket for Arsenal

Så ble faren overtalt.

1000 PROSENT TOTTENHAM: Selv om han holdt med Arsenal som ung, sier Harry Redknapp han i dag er 1000 prosent Tottenham. Foto: AFP
1000 PROSENT TOTTENHAM: Selv om han holdt med Arsenal som ung, sier Harry Redknapp han i dag er 1000 prosent Tottenham. Foto: AFP Vis mer

|||(Dagbladet.no) Tottenham-sjef Harry Redknapp er en av de mest fargerike managerne i Premier League.

Nå forteller han at hans hjerte også har endret farge i løpet av åra.

Mange tenker nok på Redknapp som en West Ham-mann. Han spilte selv åtte år i Øst-London og har også vært manager i klubben i sju år. Men da han var ung banket fotballhjertet hans for en annen London-klubb, nemlig Arsenal.

Det er ikke akkurat musikk i ørene til Tottenham-fansen.

Arsenal-gal far
Forfatteren av flere Tottenham-bøker, Harry Harris, møtte nylig Redknapp i forarbeidet til boka «Down Memory Lane». Da ble Arsenal-fortida raskt et tema, skriver Harris i sin Soccernet-spalte.

- Faren min var Arsenal-gæren, og da jeg var liten tok han meg med for å se på dem. Så Arsenal var laget mitt da jeg var ung, sier Redknapp.

Men unge Redknapp var ikke bare fotballsupporter, han var også en lovende spiller - og det fikk Arsenals største rivaler med seg.

HAMMERS-MANN: Harry Redknapp spilte for West Ham i åtte år og har vært manager i klubben i sju. Han innrømmer at West Ham på mange måter er klubben hans. Foto: REUTERS
HAMMERS-MANN: Harry Redknapp spilte for West Ham i åtte år og har vært manager i klubben i sju. Han innrømmer at West Ham på mange måter er klubben hans. Foto: REUTERS Vis mer

- Da jeg var 11 og spilte for East London Schools, så Spurs-speider Dickie Walker meg spille på Old Den mot Wandsworth Boys. Han gikk til faren min og sa «Hei, jeg er Dickie Walker og Tottenham-speider, sønnen din har det som trengs», minnes Harry Redknapp.

Walker klarte å overbevise pappa Redknapp om at Spurs var et riktig valg, og de fire neste åra var Harry en del av ungdomssystemet til Tottenham.

Ble Spurs-hekta
- Jeg møtte Bill Nicholson (tidligere Tottenham-manager) og i skoleferiene trente jeg på Cheshunt, hvor jeg møtte spillere som Dave Mackay og Danny Blanchflower, sier Redknapp.

Hjertet var ikke lenger like rødt.

- Jeg så alle Tottenham-kampene, spesielt de europeiske oppgjørene i midtuka, de var veldig spesielle på den tida.

Redknapp fikk aldri noe tilbud fra Tottenham da han ble eldre, og dermed gikk turen igjen tilbake til Øst-London, hvor han skrev under for West Ham.

- Jeg endte opp i West Ham og mange tror at det er klubben min, og på mange måter er den jo det. Men nå er Spurs 1000 (!) prosent klubben min.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling