Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spurs sju poeng foran Arsenal

Kan sikre fjerdeplassen ved egen hjelp.

Tottenham-Bolton 1-0: Aron Lennon sikret tre viktige poeng for hjemmelaget Tottenham med sin fulltreffer kvarteret ut i andre omgang da Bolton ble slått 1-0 i Premier League søndag.

Lennon fikk ballen på 16 meter, fintet seg forbi to mann, og sendte hjemmelaget et nytt skritt på veien til mesterligakvalifisering kommende sesong.

Med seieren søndag kveld er Martin Jols Tottenham-lag sju poeng foran Arsenal i kampen om fjerdeplassen, som gir mesterligakvalifisering. Arsenal har to kamper mindre spilt, men Lennons nettkjenning setter press på erkerivalen i London, som møter Sunderland i morgen.

Bolton best før pause

Poengene til Spurs var imidlertid av det noe heldige slaget, spesielt hvis man legger første omgang til grunn. Både Nakata og Campo hadde store muligheter før hvilen, og Spurs-forsvaret hadde til tider mye å gjøre.

Etter hvilen var det et helt annet Tottenham-lag som entret banen. Hjemmelaget satte tonen ved Lennon og Danny Murphy tidlig i omgangen, men det var ikke før førstnevnte dro av to forsvarere kvarteret ut i andre omgang at hjemmelaget fikk uttelling.

Etter scoringen flyttet Bolton spillet opp på banen, og bortelagets Stelios Giannikopoulos burde kanskje fått straffe da Dawson var hardhendt med grekeren, men dommeren vinket spillet videre.

Viktig mål

FORDEL SPURS: Om Tottenham vinner sin siste seriekamp, må Arsenal vinne Champions League-finalen mot Barcelona for å frata erkerivalen i Nord-London en plass i neste års mesterliga. Foto: Reuters/Scanpix
FORDEL SPURS: Om Tottenham vinner sin siste seriekamp, må Arsenal vinne Champions League-finalen mot Barcelona for å frata erkerivalen i Nord-London en plass i neste års mesterliga. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Matchvinner Aron Lennon var meget fornøyd med forvandlingen på sitt Spurs-lag etter en svak førsteomgang søndag.

– Vi ser at Arsenal spiller godt, og vi visste vi måtte vinne søndag. Førsteomgangen var svak, og vi visste vi måtte heve spillet i andre omgang. Det synes jeg vi klarte, sier Lennon.

Spurs-manager Martin Jol innrømmer at han var bekymret over lagets spill i første omgang.

– Bolton var veldig bra, men heldigvis hevet vi spillet i andre omgang. Og så fikk vi hjelp av vår lille venn Aron Lennon. Han var veldig bra søndag, og så bra som han er nå, mener jeg at han også er en mann for det engelske landslaget.

Selv ville ikke Lennon tenke for mye på eventuelt landslagsspill for England.

– Jeg håper jeg en dag får sjansen, og jeg ser frem til den dagen jeg får muligheten. Men jeg bruker ikke tid til å tenke på landslaget. Mitt fokus er hos Tottenham, sier Lennon.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling